Redaktionellt

Statistik från Adblocker Notify visar hur många läsare som blockerar annonser

Omkring var femte läsare på nyadagbladet.se använder annonsblockerare

Annonsblockerare i webbläsare blir allt mer vanligt. Många sajter öser störande reklam över läsarna. Omkring var femte läsare som kommer till Nya Dagbladet använder sig av en annonsblockerare.

Nya Dagbladet försöker ha en bra balans mellan annonser och redaktionellt innehåll. Annonsintäkter är nödvändigt för att finansiera driftkostnader och i takt med att papperstidningar dör ut är det nätannonsering som gäller.

Themeisle som utvecklar Adblocker Notify leverarar statistik på hur stor andel av besökarna som använder annonsblockerare.

Enligt verktyget använder strax under 20% av besökarna på nyadagbladet.se annonsblockerare vilket är under genomsnittet för nyhetssajter.

Vi är mycket tacksamma för alla läsare som stänger av sin annonsblockerare när de läser just på nyadagbladet.se. Det går oftast att med ett enkelt klick i annonsblockeraren undanta den aktuella sajten som du läser på ifrån annonsblockering. Det innebär att du kan behålla ditt skydd när du läser på andra sajter som upplevs mer skräpiga och störande.

 

Redaktionen

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!