Statistik från Adblocker Notify visar hur många läsare som blockerar annonser

publicerad 26 juni 2017
Omkring var femte läsare på nyadagbladet.se använder annonsblockerare

Annonsblockerare i webbläsare blir allt mer vanligt. Många sajter öser störande reklam över läsarna. Omkring var femte läsare som kommer till Nya Dagbladet använder sig av en annonsblockerare.

Nya Dagbladet försöker ha en bra balans mellan annonser och redaktionellt innehåll. Annonsintäkter är nödvändigt för att finansiera driftkostnader och i takt med att papperstidningar dör ut är det nätannonsering som gäller.

Themeisle som utvecklar Adblocker Notify leverarar statistik på hur stor andel av besökarna som använder annonsblockerare.

Enligt verktyget använder strax under 20% av besökarna på nyadagbladet.se annonsblockerare vilket är under genomsnittet för nyhetssajter.

Vi är mycket tacksamma för alla läsare som stänger av sin annonsblockerare när de läser just på nyadagbladet.se. Det går oftast att med ett enkelt klick i annonsblockeraren undanta den aktuella sajten som du läser på ifrån annonsblockering. Det innebär att du kan behålla ditt skydd när du läser på andra sajter som upplevs mer skräpiga och störande.

 

Redaktionen
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.