Nya Dagbladet söker investerare

publicerad 1 juni 2018
- av Markus Andersson

Vill du investera i morgondagens dagstidning? Här är Nya Dagbladets framtidsmöjligheter

 

Nya Dagbladet lanserades på ideell basis 2012 och har kommit att bli Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Tidningen har sedan 2012 haft en god tillväxt av läsare och kunnat breddas ytterligare ämnesmässigt efterhand och har idag ett vitt förgrenat nätverk av skribenter och medarbetare.

Sedan 2017 har tidningen en redaktionslokal i Mellansverige med kapacitet för 6-7 arbetsplatser och en väl utbyggd IT-infrastruktur. Nyhetssajten nyadagbladet.se är troligen den mest utbyggda och funktionsrika i Sverige efter de gamla mediehusens. Den aktuella nyhetssajten är fullt responsiv med funktionalitet för läsarfrågor, omröstningar, bildkaruseller, recensionsfunktionalitet, mängder av platshållare, kampanjsidor och annan webbfunktionalitet som kan mäta sig med de internationella mediehusens. Nya Dagbladet har också en mobilapp för Android-baserade enheter.

Utöver detta har Nya Dagbladet ett uppskattat nyhetsbrev som når såväl de egna läsarna som konkurrerande mediehus och journalister över hela Norden. Redaktionen driver även egen poddcast som sänds via Spreaker.

Det pågår också bland annat satsningar på ett prenumerationssystem som kommer att ge tillgång till mer exklusiva artiklar, reportage, intervjuer med mera.

Redaktionen har förmåga att göra exklusiva reportage från gator och torg, tv- och radiointervjuer. De gånger tid och möjlighet funnits för detta har genomslaget och responsen varit mycket goda och uppskattade.

Vi får ofta förfrågningar av allt från duktiga medborgare till utbildade journalister om vi har möjligheten att erbjuda anställningar eller ersättning för skrivande och annat arbete.

Vi vet att Nya Dagbladet är en unik aktör med unika möjligheter och ett starkt varumärke som skulle kunna bli en tydlig uppstickare i det svenska medialandskapet. Nya Dagbladet skiljer sig från de gamla trötta mediahusen likaväl som de islam- och invandringskritiska sajterna, vilka tenderar att ha en ganska smal och ensidig rapportering.

Vi vet att vi har en genomslagskraft som kan förmå chefredaktörerna på de största tidningarna att sätta kaffet i vrångstrupen och bekymra tankesmedjor som Atlantic Council.

Efter sex års arbete finns nu uppbyggda rutiner, mallar och ramar, juridiskt och tekniskt kunnande, utrustning och infrastruktur på plats. Sex personer står i ett initialt skede redo att arbeta heltid med tidningen och fler upparbetade kontakter kan arvoderas för mer frekvent artikelskrivande och annat arbete. Ytterligare anställningar skulle också ganska snabbt kunna vara aktuella.

Potentialen och viljan är stor. Vad som saknas är finansiella resurser för att göra ideellt och deltidsarbetande medarbetare till heltidsanställda och lyfta tidningen till helt nya nivåer.

Tidningens ekonomi sköts av ett aktiebolag. Detta bolag kan användas för investeringar och anställningar.

Med en eller flera investerare skulle tidningen på kort tid kunna lyftas till helt nya nivåer och i avsevärt raskare takt bryta det gamla informationsmonopolet.

Tidningens medarbetare är redo att anta nya utmaningar och tunga kontroversiella frågor, i högre grad ge sig ut på gator och torg, ringa och ställa frågor, göra tv- och radioreportage och öka uppdateringstakten och utbudet av artiklar på sajten avsevärt.

Även ett tillfälligt finansiellt tillskott skulle kunna ge tidningen det utrymme och de resurser som behövs för att kunna bygga upp en prenumerationsstock och fler läsare som leder till köpstarkare annonsörer och alltså en hållbar löpande ekonomi. En växande prenumerationsstock kan också i sin tur skapa ett underlag för presstöd för tidningen. Alla dessa är ben på vilka tidningen efter en investering skulle kunna bli ekonomiskt mer självgående.

Utan en eller flera investerare kommer det att ta avsevärt mycket längre tid att nå de nivåer som är målet för tidningen.

Vi är beredda att lyssna på önskemål och förslag från seriösa investerare. Ta kontakt med oss via vanlig mejl markus.andersson@nyadagbladet.se eller krypterad mejl nyadagbladet@protonmail.com.

Detta är en unik chans att bidra till att rädda Sverige ur den mycket svåra situation som det svenska folket försatts i.

Tack för att du lyssnat!

 

/RedaktionenLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.