Nya Dagbladet byter till HTTPS – säkrare och bättre för dig som läsare

publicerad 29 april 2017

Som en av de första dagstidningarna i Sverige erbjuder nu Nya Dagbladet en säker anslutning för dig som surfar och läser på sajten. Med samma trygghet som när du besöker din internetbank ansluter din dator, telefon eller surfplatta till nyadagbladet.se och garanteras att du verkligen kommit till rätt webbplats.

Många sajter lurar användare idag på information, omdirigerar eller snappar upp din trafik. En del sajter utger sig för att vara seriösa, men ger missledande information. Med den nya 256-bitars krypteringstekniken surfar du lugnt på nyadagbladet.se, lämnar eventuella tips utan att någon ser trafiken mellan din enhet och sajten med mera.

Att du verkligen befinner dig på rätt sajt via en säker anslutning kan du se genom det gröna hänglåset bredvid webbadressen i din webbläsare. Säkerhetscertifikatet på nyadagbladet.se utfärdats av Geotrust Inc som är en seriös och etablerad aktör och kan verfieras av din webbläsare.

Tidigare länkar som pekar på http:// istället för https:// osv kommer inte påverkas då läsaren automatiskt omdirigeras till den nya länken. Förändringen innebär också att våra artiklar hamnar ännu högre upp när du söker efter information på Google.

Med den nya tekniken tar Nya Dagbladet ett ytterligare kliv framåt före konkurrenter som Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen, SVT med flera där du fortfarande riskerar att din trafik till sajten inte är säker.

Då Nya Dagbladet fortfarande drivs ideellt uppskattar vi allt stöd i form av donationer för att ytterligare kunna utveckla Morgondagens Dagstidning.

Tack för ert fortsatta förtroende!

 


Markus Andersson, chefredaktör
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.