Nya Dagbladet 4.0 lanseras – stora uppdateringar av sajten!

publicerad 30 april 2021
- av Redaktionen

Redaktionen har tillsammans med tidningens team av utvecklare arbetat en längre tid med nästa generation av sajten som nu till fullo lanserats. Därmed får nyadagbladet.se sin tredje större uppdatering sedan lanseringen 2012.

Nya Dagbladet står helt utanför de etablerade mediestrukturerna och har sedan starten haft målsättningen att bygga en långsiktig och verkligt oberoende medieplattform som skall stå sig många decennier framåt och bli en ledande svensk dagstidning.

Tidningen grundades helt på ideell basis för att sedan kommit att professionaliseras. Detta har kunnat ske trots att tidningen inte har erhållit en enda krona i skattemedel och helt stått utan externa finansiärer.

Med ökat behov av läsbarhet i mobila enheter och en bas på närmare 200 000 unika läsare i månaden ökar också kraven på sajten.

Det är därför med stolthet som redaktionen kan presentera den fjärde generationen av nyadagbladet.se som utvecklats helt på egen hand.

Vi har tagit tekniska och grafiska hästkliv framåt och sajten kan på dessa områden idag mäta sig med mediehus som omsätter hundratals miljoner kronor. Det är nödvändigt för att vi som Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning också ska kunna öka räckvidden och bli ledande på fler områden, säger tidningens chefredaktör Markus Andersson.

Bland annat har sajtens grafiska gränssnitt omarbetats från grunden, artiklar har fått ett nytt mer lättläst typsnitt och kan nu delas in i nyhetsrelaterade ämnesrubriker såsom ”Kritiserade coronavaccineringen”, ”Nätcensuren”, ”Coronarepressionen”, med flera som länkas samman.

Artiklar kan nu också sorteras efter skribent och signaturerna är klickbara. Stort fokus har också lagts på förbättrad läsbarhet i mobila enheter samt på menysystemet.

Bland toppnyheterna finns sist men inte minst lanseringen av NyD Plus och ett ”pay per content”-system som innebär att läsare kan välja att låsa upp enskilda artiklar som man finner intressant istället för att behöva betala för allt innehåll. En mer utförlig artikel om NyD Plus följer.

De närmaste veckorna kommer utvecklingsteamet fokusera på att öka sajtens prestanda och minska laddningstiderna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.