Nu kan du donera till Nya Dagbladet med Ethereum

publicerad 15 juni 2018

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nu finns möjligheten att donera till Nya Dagbladets ideella arbete genom Ethereum. Du slipper därmed också mellanhänder och gåvan blir mer anonym.

Möjligheterna att handla med kontakter och andra mer privata betalningsmedel försvinner i rasande takt. Vårt liv kartläggs dagligen genom de vanliga betalningstransaktioner vi gör via internetbanker och betalkort och våra digitala fotspår lagras i upp till tio år. Dessa uppgifter ligger sedan helt i händerna på privatägda banker.

Ett modernt och smidigt sätt att donera och betala är dock via kryptovalutor som Ethereum. Utöver att betalningen sker utan mellanhänder ifrån de privatägda bankerna, registreras och övervakas inte transaktionerna av våra myndigheter. Med Ethereum kan också donationer ske mer anonymt.

Använd vår QR-kod för att enklare lägga till NyD som mottagare

Eftersom Nya Dagbladet verkar för att stärka medborgarnas integritet och rättigheten att slippa få sina liv övervakade och kartlagda erbjuder vi nu möjligheten att donera till tidningens verksamhet genom vår nya Ethereum-plånbok (vilket kan sägas motsvara ett bankkonto).

För att betala och överföra till en Ethereum-plånbok behöver man en egen plånbok, alternativt kan man använda sig av en överföringstjänst.

Nya Dagbladets aktuella Ethereum-plånbok är:

0x437494eB1F26d63E501a6A80039d44be6A60b5c2

Liksom alla andra gåvor är donationer via Ethereum skattebefriade. För andra sätt att donera besök vår donationssida.

Tack för ert fortsatta stöd!

 

Redaktionen

Fakta Etherum

Ethereum är en plattform för kryptovaluta och smarta kontrakt, som bygger på blockkedjeteknik och som är skapad av den rysk-kanadensiske programmeraren Vitalik Buterin. Plattformen Ethereum har på kort tid seglat upp som en utmanare till Bitcoin genom ether, kryptovalutan på Ethereum-plattformen. Ether är den näst största kryptovalutan sett till marknadsvärdet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!