Redaktionellt

Alexander Almqvist-Paajanen lämnar posten som nyhetschef

Nya Dagbladets Alexander Almqvist-Paajanen lämnar posten som nyhetschef.

Redan i maj 2013 blott 17 år gammal började Almqvist-Paajanen att skriva för Nya Dagbladet. Detta efter att under en tid drivit ett liknande projekt i egen regi vid namn Rekylposten. Almqvist-Paajanen visade sig snabbt vara en stor resurs för tidningen med sin otroliga förmåga att se och hitta nyheter, såväl inrikes som utrikes, med unika infallsvinklar och en hög produktionstakt. Den unge skribenten som fortfarande gick i skolan hade ett stort intresse för utrikespolitik och analyser och har varit tidningens främsta utrikespolitiska nyhetsskribent med särskilt fokus på USA-administrationen och dess förehavanden.

Utan någon som helst journalistutbildning producerade han nyhetstexter som en yrkeserfaren skribent med otrolig skärpa och ett språkbruk av bästa TT-standard. Genom åren har Almqvist-Paajanen producerat tusentals artiklar, därtill flera analyser, recensioner och krönikor.

I februari 2016 tillträdde han som 20-åring på posten som nyhetschef på Nya Dagbladet och blev därmed en av Sveriges yngsta nyhetschefer med ansvar för löpande publiceringar, kommentarsfälten och tidningens sociala mediekonton.

Han var också under en längre tid varit programledare för NyD-podden. Han har med sin uppskattade radioröst kallats för Nya Dagbladets Jacob Hård och producerade också under en tid nyhetsradio och har också producerat flera radioreportage.

Med en otroligt lättsam personlighet och en närhet till skrattet har han underlättat övriga medarbetares vardag och livat upp stämningen på redaktionskontoret där han arbetat under ett och ett halvt års tid.

Almqvist-Paajanen tackar i ett inlägg på sin Facebook-sida för sin tid och övriga medarbetare och låter hälsa att han kommer att fortsätta att stötta tidningen.

Almqvist-Paajanens avgång lämnar ett stort tomrum efter sig och förstås ett avbräck i det löpande redaktionella arbetet. Chefredaktör Markus Andersson träder tills vidare in som ställföreträdande nyhetschef och kommenterar Almqvist-Paajanens avgång:

– Alexanders insats för sitt folk och den samhällsnytta han bidragit med är ofattbart stor. Han har genom sitt fantastiska upplysningsarbete och inbitna skrivande och grävande bidragit till att avslöja allt ifrån korrupta krigförande regeringar och hemliga sällskap till diverse osunda samhällstendenser och därmed bidragit till Nya Dagbladets främsta mål; att bidra till minskat mänskligt lidande genom ökad förståelse. Han är i och med denna förmåga ett underbarn av vår tid annars så förlorade och desorienterade unga generation.

Det redaktionella arbetet kommer att vara eftersatt en tid givet bortfallet och vi ber därför om läsarnas överseende med detta.

 

Redaktionen

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!