Utnyttja sommarens värme och träna utomhus!

publicerad 24 maj 2023

Sommaren är en perfekt tid att utnyttja värmen och träna utomhus. Om det blir kallt kan man alltid använda hoodies med tryck senare under dagen. Det finns flera fördelar med att träna utomhus, som frisk luft, naturliga miljöer och frihet att röra sig som man vill. Att träna ute ger dig också ett annat perspektiv på din träning – det kan vara roligare än att gå till gymmet! Utnyttja sommarens värme för att komma igång med din träning och hitta motivationen du behöver för att uppnå dina fitnessmål.

Utmana dig själv med olika miljöer

Det finns många olika typer av träning som man kan göra utomhus, allt från jogging till yoga. Man kan även prova på nya aktiviteter som mountainbiking, paddling eller simning. Att träna utomhus ger en chansen att uppleva naturen och se vackra landskap som man annars inte skulle ha sett. Det är också ett bra sätt att få motion samtidigt utan att behöva lägga pengar på ett gym. Träning utomhus kan även ge en större motivation att fortsätta träna, eftersom det finns mer spännande och intressanta saker att titta på än inne träna i ett gym.

Passande kläder för utomhusträning

Att använda rätt kläder när man tränar utomhus är viktigt för att uppnå bästa resultat. För att hålla sig sval och bekväm, rekommenderas det att man börjar med ett par luftiga shorts och en t-shirt som andas. För extra skydd mot solen, bör man även använda ett par solglasögon och en keps. Om det är kallare ute, kan man byta ut shortsen mot ett par löparbyxor och t-shirten mot en långärmad tröja eller hoodie. Det är viktigt att använda skor som ger bra stöd och dämpning, så se till att du har ett par skor som passar din fotform och aktivitet. Med rätt kläder kan du njuta av din utomhus träning på bästa sätt.

Motivera dig själv – träna med en vän

Att träna med en vän är ett bra sätt att motivera sig själv. Att träna tillsammans kan hjälpa båda att hålla sig till en rutin och man kan ge varandra stöd när det kommer till att nå sina mål. Det är lättare att ta sig igenom tråkiga pass när man har någon som man kan dela upplevelsen med. En träningspartner kan också göra träningen roligare, eftersom man kan utmana varandra och försöka slå varandras rekord. Man kan också diskutera olika strategier för att förbättra sin prestation, vilket gör att man alltid kommer att utvecklas.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!