Så kan svenska konsumenter spara pengar under vintern som kommer

publicerad 20 oktober 2022

Det är många som har öppnat sina elräkningar för att mötas av en mer eller mindre astronomisk siffra. Det tuffa omvärldsläget har lett till att priset på el i Sverige och resten av Europa har rusat och det inte bara där som svenska konsumenter och deras privatekonomier pressas. 

Det finns dock en rad olika saker som en svensk konsument kan göra för att spara in pengar på sina fasta utgifter varje månad. Trots detta så är det många som kommer att behöva vända på varenda krona för att klara av vintern och man kommer behöva dra in på en hel del olika nöjen för att se till att inte hamna i ekonomiska problem. Det finns gott om tips för billiga nöjen och hobbys om du vänder dig till kandels.nu. Här nedanför följer några tips på hur man kan spara pengar på elen och andra utgifter.

Elen är billigare på natten

Elen kostar inte lika mycket under hela dygnet utan fluktuerar i pris beroende på hur många som använder sig av elnätet. På grund av detta så är elen mycket billigare under natten, någonting som gör att det är väl värt att exempelvis sätta sin tvätt på att köra under natten. Torktumlaren är dessutom en riktig eltjuv så låt bli att använda den, eller kör den under nattetid för att spara in pengar.  På rummen.se så kan man få mer tips kring hur man kan spara in pengar på vardagsutgifter och ger mer information kring vanliga utgifter.

Installera energisnåla lampor

Även om elen är dyr så måste man tända lampor ibland. Det är därför väldigt fördelaktigt om man köper och installerar energisnåla lampor såsom exempelvis LED-lampor. Dessa lampor har dels en mycket längre brinntid än vanliga glödlampor, samtidigt som dessa drar mindre ström än traditionella lampor. Även om dessa ofta är aningen dyrare att köpa in så kan dessa leda till att man sparar in större summor pengar.

Köp mat och frys in 

Elpriserna är inte det enda som har skenat iväg utan även varor är mycket dyrare att köpa in. På grund av detta så är det klokt att handla mat på extrapris som man sedan fryser in. Detta är någonting som många bloggare som exempelvis janoaberg.se har tipsat om. Det kan ta lite tid att hitta bra erbjudanden, men kan leda till att man sparar en hel del pengar i det långa loppet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.