Renovera badrummet – tänk på detta

publicerad 30 september 2021

Att renovera badrummet är en krånglig historia men det är verkligen värt besväret. När badrummet står färdigt höjs inte bara upplevelsen av badrummet och hemmet. Utan även värdet på fastigheten.

Planera ordentligt

Börja alltid med att planera hela renoveringen in i minsta detalj. Speciellt om fastigheten endast har ett badrum. Prova olika lösningar och ta gärna hjälp av experterna på https://www.hemsmart.se/ i dina funderingar. Redan i detta skede bör du ta in offerter för att få ett hum om vad renoveringen kommer att kosta. Samt vad du har till övers för kakel, klinkers och inredning.

Riv och gör nytt

När du renoverar ett badrum är det inte bara kakel och klinkers du bör tänka på. Du kommer förmodligen även att behöva hyra en container för allt avfall när badrummet rivs, samt en rörmokare för VVS-installationer.

Vilket golv har badrummet?

Om golvbrunn och avlopp ska flyttas måste det bilas upp i betonggolvet. Du som har ett reglat golv bör fundera på om det behöver förstärkas inför ett eventuellt badkar.

En vägghängd toalett kräver förstärkning

Ha även i åtanke att en vägghängd toalett kräver en förstärkning i väggen så att den håller. För dessa arbeten är det alltid bäst att låta proffsen göra jobbet, eftersom din hemförsäkring kan neka utbetalning om du gör allt arbete själv.

Om olyckan skulle vara framme efter att renoveringen är klar vill du självklart kunna luta dig mot hemförsäkringen för hjälp.

Så drar du el

Även elinstallationer måste utföras av en auktoriserad elektriker, speciellt när det gäller våtutrymmen som badrum. Dock kan du själv installera elrör och eldosor om du vill, men oftast är det bäst att lämna allt som har med el att göra till en expert inom området för säkerhets skull.

Golvvärme – högst upp på önskelistan för många

Något som verkligen ligger i toppen av de allra flesta önskemål när det gäller en badrumsrenovering är golvvärme. Även om det kostar lite extra är det verkligen värt det eftersom det höjer komforten avsevärt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.