Nätbutiken som har allt för din hörsel

publicerad 8 februari 2022

Nedsatt hörsel kan skapa olika problem i ens vardag, stora som små. Däremot finns det olika produkter och hjälpmedel som kan underlätta dessa problem. Ibland kanske så pass att man inte tänker så mycket på att man har nedsatt hörsel.

Nedsatt hörsel kan vara ett problem på jobbet och i sociala situationer, vilket kan göra det svårt att föra en normal konversation med vänner, familj och kollegor. Idag finns det dock ett antal apparater och hjälpmedel som kan hjälpa dig att höra tydligare när du befinner dig i dessa situationer.

Hörapparater har varit den bästa lösningen för dem med hörselnedsättning i årtionden nu. Fördelen med detta är att det idag finns flera bra alternativ att välja mellan och det är relativt enkelt att få tag i nya batterier. Dessutom finns det många andra bra hjälpmedel på marknaden.

Hjälpmedel för hemmet

För att underlätta vardagens bestyr i hemmet, så finns det olika hjälpmedel att välja mellan. Det beror lite på hur pass nedsatt hörsel man har och hur mycket hjälp man känner att man behöver. På audilo.se kan du söka bland en mängd olika hörapparatsbatterier, teleslinga, högtalare och mycket mer.

En teleslinga kan kopplas till en hörapparat som har T-läge. Då kommer signalen direkt fångas upp av hörapparaten, så det blir lättare att höra telefonsignalen. Detta underlättar för många, då den har lång räckvidd, och många anhöriga kan vara nervösa över att de inte hör telefonen. Det kan vara ett viktigt samtal eller så vill anhöriga bara höra av sig för att kolla att allt är okej.

En annan hjälp för telefonsignaler är en vibrerande liten kudde, som är lätt att ta med i fickan eller handen. Om man kopplar denna kudde till en telefon, så kommer kudden att vibrera varje gång det är ett inkommande samtal på telefonen.

Vibrationer och ljuseffekter kan utgöra god hjälp

Vi har ju flera olika sinnen att ta hjälp för att varsebli något. Vibrationer och blinkande ljus eller liknande är något som kommer fram allt mer och det uppskattas av flera av dem som har nedsatt hörsel. Ibland är det skönt att lägga av hörapparaten eller så har man kanske glömt att beställa nya batterier i tid. Då blir det en extra säkerhet med andra signaler än ljudsignaler.

Det är viktigt för alla att kunna vara trygga med att man kan kommunicera på något sätt. Många människor väljer nu att bära sina hörapparater så lite som möjligt, eftersom de tycker att öronpropparna och många ljud från vardagen kan vara störande. Då är det ännu viktigare att det finns alternativa hjälpmedel till hands.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.