När ett akut pengabehov knackar på dörren

publicerad 21 januari 2022

När det uppstår ett behov av extra pengar, så är det mer eller mindre alltid ett akut behov. Till exempel för att mobilen eller datorn som vi använder oss av dagligen kraschar. Eller ett besök hos läkaren eller tandläkaren.

Saken är den att när vi har bråttom och verkligen behöver pengarna är det inte alltid lätt att tänka klart. I sådana stunder kan det vara lätt att ansöka om första bästa snabblån man stöter på. Detta kan dock straffa sig längre fram, i form av en allt för hög effektiv ränta.

Snabblån är kända för sina höga räntor och avgifter. Dock finns det skillnader mellan lånen och ens lån kan bli mycket billigare genom att ge sig själv den där lilla extra tiden med att se över de lånealternativ. Räkna ut den totala månadskostnaden och om den passar din budget bra, och kontrollera till slut om den sammanlagda kostnaden för lånet känns okej för dig.

Sms lån finns i många varianter

Sms lån finns i flera varianter, som kan skilja beroende på när man kan få pengarna eller om man har betalningsanmärkningar. På Lånoo är det enkelt att fördjupa sig i olika sms lån och sen fundera på vilket alternativ som blir det billigaste för dig. Varför ska du betala mer för ditt lån än vad du behöver?

Ett sms lån kan vara till stor hjälp när du har en nödsituation och snabbt behöver pengar. Det är dock viktigt att välja rätt lån och undvika onödigt höga kostnader. Låt inte onödig stress försämra det för dig. De sms lån där du kan få utbetalt pengar under natt eller helg lär ge högre ränta. Likaså om du har betalningsanmärkningar.

Enkelt och smidigt med sms lån

Det är så enkelt och smidigt med lån att du kan ha de lånade pengarna på ditt bankkonto inom ett dygn, räknat från den stund du sände in din ansökan. Då det är så enkelt att få chans till mer pengar på kontot, så är det också många som sänder iväg en ansökan innan de ens har hunnit reflektera över hur dyrt lånet blev. Därmed säkerligen även dålig koll på hur mycket som ska betalas i månaden och hur snabbt avbetalningen påbörjas.

Lånoo är en låneförmedlare som jämför lån från olika långivare. Vi samarbetar med de största och mest kända långivarna i Sverige, vilket innebär att du alltid kan hitta ett lån som passar dina behov. Du kan ansöka om ett lån utan att behöva lämna hemmet och få dina pengar inom en dag. Ta dig tid att jämföra lånen, istället för att rusa iväg.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.