Några av de värsta fuskarna i E-sportens historia

publicerad 28 juni 2021
E-sportens historia Betting på E-sport

E-sporten växer till att bli en av de mest lönsamma sportindustrin i världen. Och medan många spelare försöker göra en ärlig förtjänst för att stödja sin karriär, finns det några fuskare som bara inte kan motstå lusten att fuska. Så i den här artikeln berättar vi om några av de värsta fuskarna i E-sportens historia. Och vi pratar inte om några små live-matcher, vi talar om några högprofilerade skandaler.

TSM vs. Azubu Frost Scandal

Den här är förmodligen en av de roligaste fuskarna jag någonsin har stött på i min spelkarriär. Detta hände i kvartsfinalmatchen mellan TSM vs Azubu vid League of Legends säsong 2 världsmästerskap. Det såg ut som att spelarna tappade intresset för spelet när de tittade bort från sina skärmar men det dröjde inte länge när folk insåg vad som faktiskt pågick. Matchen streamades faktiskt för tusentals fans runt om i världen och på grund av produktionsuppsättningen kunde spelarna faktiskt se publikens skärm och visste exakt var spelarna från andra lag var.

Efter att matchen var över anklagade Reginald det koreanska laget för fusk och i slutet av dagen var Azubu Frost tvungen att betala en böter på $ 30.000.

Nick Eh 30 Robs Fortnite Charity Event

Denna händelse får mig bara att förlora all min tro på mänskligheten. Från att vara en familjevänlig YouTuber till att råna ett välgörenhetsevenemang, passerade Nick verkligen en gräns där. Eventet hade någon regel som alla var tvungna att följa och som inkluderade landning i specifika områden. Men Nick bröt reglerna (medvetet) och bestämde sig för att landa på en plats där han kunde få bättre byte. Nu som ett första brott släpptes han bara med en varning och det var något som han visste innan han bröt mor reglerna.

Jarvis Aimbot Experiment

Detta är en av de mest omtalade fuskincidenterna, som hamnade i ett permanent förbud från Epic. Jarvis byggde upp sin berömmelse som en ung innehållsskapare på Youtube, med n stor skara av fans. Men det slutade plötsligt när Jarvis bestämde sig för att ”experimentera” med aimbot i Fortnite. Enligt honom var det bara att se om Fortnite anti-fusksystemet fungerar och tyvärr för honom gjorde det det. Jarvis fick sedan ett permanent förbud från Epic-spel som ett resultat av sitt så kallade ”experiment”.

Shaiiko Vs. Penta

Detta är förmodligen den mest oroväckande fuskhändelsen som vi har sett genom åren, eftersom detaljerna aldrig riktigt avslöjades. Det är dock otroligt hur en stigande stjärna i Rainbow Six Siege kan göra något så dumt. Men hur han genomförde några av skotten i spelet, freaked verkligen ut många av spelarna. Och när utredningen genomfördes vid Pentas anklagelse väckte den misstankar om Shaiikos beteende, vilket resulterade i ett 2 års förbud. Det är roligt att se dessa proffs göra narr av sig själva, men på en mer allvarlig anteckning är det faktiskt sorgligt hur det trots allt kärlek och stöd, vissa spelare fortfarande inte bryr sig mycket.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.