Köksredskap för smartare matlagning – och mindre kostnader

publicerad 18 november 2022

Varför sikta på ett vanligt simpelt Ikea-kök när det går att utveckla? Moderna kök kan ha en mängd olika sätt för att lätta upp på din vardag, antingen genom vara energisnåla för att spara på dina energikostnader, eller för att spara på din värdefulla tid genom att förbereda måltider medan du gör något annat.

Mycket av detta är tack vare dagens elektroniska köksutrustning som kan göra susen för dina vardagar och lätta på mycket kostnader eller tidskrävandet. Här har vi tagit fram några tips på vilka köksredskap som kan förändra din vardag.

Kylaggregat som ger kolsyrat vatten

Vattenkranen är svenskens bästa vän i köket. Dess nödvändighet sträcker sig långt när det kommer till både matlagning och diskrengöring. Men den kan göra mer än så!

Det kan vara en bra idé att titta på ett multifunktionellt aggregat som kan erbjuda nya funktioner och användningsområden i köket. Till exempel, med kylaggregatet GROHE Blue Professional kan du kyla ner och filtrera ditt kranvatten bättre. Denna typ av kylaggregat kan även lägga till kolsyra i ditt egna kranvatten, så du behöver ingen kolsyreapparat eller köpa massa flaskor med bubbelvatten från butiken.

Denna apparat kan vara hjälpsam på landet också, då det inte bara filtrerar vattnet, utan det ställer in vattnet på en viss temperatur, så att vattnet inte fryser i kranen.

Airfryer för energisnålare matlagning

Airfryer är ett köksredskap som blir allt mer populärare i dagens hushåll. Och det finns många bra anledningar till det.

En airfryer är mycket mer än en ersättning för de som inte har ugn. De är betydligt snabbare på att tillaga och vissa kommer även med smartfunktioner, för de som slänga in innehållet och starta igång den automatiskt vid ett senare tillfälle.

En annan fördel med en airfryer/varmluftsfritös är att den är mycket energisnålare än våra vanliga elektriska ugnar, eftersom en airfryer sätter igång med den önskade temperaturen omedelbart. Naturligtvis är det också på grund av dess storlek.

Smartugn för en mer hands-free upplevelse

Smartugn är som det nästa steget för de som föredrar en lättare matlagningsprocess och spara mer tid.

Det är en form av en miniugn som använder den senaste tekniken för att ge en mängd olika matlagningsmetoder som sautera, steka, koka, ånga, fritera och mycket mer. Dessutom är den utrustad med flera olika sensorer som kontinuerligt mäter temperatur, luftfuktighet och andra parametrar i ugnen. Dessa sensorer ger sedan information till deras datorliknande smartsystem som styr ugnens temperatur och andra funktioner. Den är noga med att följa instruktioner, så när man kombinerar det med mätningssystemet så blir resultaten alltid lika perfekta
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.