Hur kan jag sluta röka eller snusa?

publicerad 19 november 2021

All white modellen av snus lanserades för cirka 3 – 4 år sedan. Först var inte intresset på marknaden så stor men den har under åren stigit kraftigt och är runt I flera europeiska länder det mest populära sättet att använda nikotin, och att vara som stöd när människor vill sluta röka tobak eller snusa. All white snus säljes också på nätet, och en av de största leverantörerna är Pussit.com. De har specialiserat sig på att sälja max 4mg nikotin innehållande nikotin innehållande påsar främst till Finland. Pussit.com har ungefär 20 olika varumärken av 4mg All White och drygt 60 olika smak alternativ. Mint är det mest populära smaken. Ice mint för att vara exakt.

Pussit.com All white pouches nätbutiken

Sortimentet är det största på hela den globala marknaden. Pussit.com har flera svenska märken till salu. Klint, Nordic Spirit, Zyn, Zafari för att nämna några.

All white har blivit mycket pop i all Baltiska länderna och i Finland. Från Litauen kommer också två populara varumärken. Killa och Grant. Killa produceras i Danmark och Grant i Sverige, Det har just nu också kommit det första finska varumärket som har ett lite missledande namn. Valo Sweden.

All White Snus innehåller inte alls tobak. De innehåller endast nikotin. All white produkten är alltså mindre skadligt för hälsan och också för naturen. Största delen av producenterna använder syntetiskt nikotin i sina produkter. Detta betyder att man inte behöver odla tobak som behövs i tillverkningen av normalt snus. Tobaksodlingarna förstör naturen. Produkten innehåller inte heller de gifter som kommer via tobaken.

Vi rekommenderar ingen att starta börja använda nikotin, men ifall du har planerat på att sluta röka eller snusa kan All white påsarna vara en bra och hälsosammare lösning. Ifall du är van att snusa ge All white produkterna lite tid. Det tar några dagar eller en vecka att bli van med dem. Efter det kommer du antagligen att tycka All white är ett bättre val. Påsarna rinner inte lika lätt som traditionella snuset gör. Påsarna är helt vita och orsakar inga färgförändringar i tänderna. Produkten smakar också gott och det finns tiotals smaker att välja mellan.

Ta och testa! Speciellt ifall du röker. Rökandet är otroligt skadligt för din hälsa och du luktar alltid illa. Tobaksplantagerna orsakar enorma problem i u-länderna och där används mycket barnarbetskraft. Tobaks fimparna är det största enstaka skräpet i naturen och haven.

Bra varumärken

Zyn

En av Swedish match mest säljande produkter utanför Sverige. Speciellt i USA och Canada. Zyn produceras i Nordamerika i flera fabriker. Har blivit en guldgruva för miljard bolaget. En stor del av all vinst Swedish match gör kommer via Zyn produkterna.

Lyft

Störst i Europa. Kallades tidigare Epok. Har flera intressanta smaker av olika styrkor och storlekar. Ägs av British American Tobacco. Satsar hårt på marknadsföring via sociala median. Mycket populär också i Indien och vissa Afrikanska länder såsom Kenya,

Klint

En av de nya mindre varumärkena. Super bra kvalitet. Bra fuktbalans och flera intressanta smaker.

All white har blivit så populära att det nästan varje vecka kommer ut ett nytt varumärke av någon ny liten producent.

Snus som innehåller tobak är förbjudet i EU

Snus som innehåller tobak är förbjudet att sälja i alla EU-länder förutom Sverige. All white produkterna är lagliga i över hälften av länderna. I vissa länder räknas de som tobaksprodukter och några länder som medicin.

EU har satt som mål att tobaks rökandet ska vara förbjudet i hela Europa år 2030. Det blir år efter är svårare att röka. Det förbjuds på arbetsplatserna, balkongerna, stränderna etc. År för år höjer man också skatterna på tobaken. I Finland till exempel är just nu en ny mera sträng tobakslag på kommande i riksdagen. I Finland är All White produkterna åtminstone tillsvidare läkemedelsprodukter och inte tobaksprodukter. Nikotin styrkan får inte vara högre än 4mg per prilla. Annars behöver du ett recept av läkaren.

Sverige skulle aldrig ha gott med i EU ifall snus skulle ha blivit förbjudet också här. Det var en folkomröstning om ja eller nej till att gå med i EU. Om svenskarna skulle ha varit tvungna att sluta snusa skulle nej rösterna vunnit lätt. Snus som innehåller tobak förbjöds åt 1995 inom EU länderna.

Framtiden för All White?

Vi får hoppas på att EU och politikerna inte förbjuder produkten. All White är inte en hälsosam produkt men mycket mindre skadlig än traditionella tobaken. Det finns flera undersökningar som stöder detta. Så ifall man vill nå målet med tobaks fritt Europa år 2030 är det väsentligt att det finns alternativa nikotinprodukter på marknaden. Det är inte så lätt att bara sluta röka ifall man är beroende av nikotin.

Ifall inte All White förbjuds kommer säkert flera människor att lyckas sluta med tobaks rökandet och börja använda All white i stället.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.