Bra tips om du ska anlita en rörmokare

publicerad 16 september 2021

Det kan finnas många anledningar till att du har behov av att anlita en rörmokare.

Oftast är det i samband med olika typer av VVS-arbeten som man behöver ha ett proffs inom det. Det kanske är att du håller på med en renovering i badrummet eller köket. Eller att du skaffat en diskmaskin eller tvättmaskin och behöver hjälp med rördragning.

En rörmokare kan detta med vattenledningar och avloppsledningar. En bra rörmokare kan dra in dessa ledningar i ditt hus. Rörmokare jobbar även med att installationer som är för dessa typer av ledningar. Bland annat handlar det då om kranar, blandare, golvvärme och värmepumpsanslutning. Det finns dock en del saker att tänka på när du ska välja en rörmokare. Ett tips är att anlita Yawi Rör & Fastighetskonsulterna. De är nämligen ett auktoriserat VVS-företag med certifierade rörmokare.

Vad ska du tänka på när du anlitar en rörmokare?

När du ska anlita en rörmokare, så är det mycket viktigt att du väljer ett VVS företag som är auktoriserat samt att de har rörmokare med rätt certifikat. Att kolla upp referenser är bra att göra, eller fråga vänner som nyss anlitat om de har bra tips på rörmokare. Sedan kan du även kolla med organisationen VVS installatörerna. Där kan certifierade rörmokare ansluta sig för att styrka sin ställning.

En annan sak som är bra att göra, är att jämföra olika rörmokare mot varandra. Det för att se vad det kostar och vad som ingår i jobbet. Men tänk på att billigast är inte alltid bäst!

När du bestämt vilken rörmokare eller VVS-företag du vill anlita så är det bra att göra ett skriftligt avtal er emellan. Även om muntliga avtal är giltiga, så är det alltid bra att ha allting på papper. Det ger en bra trygghet för både dig och den du anlitar. Se till att det i avtalet står med allt som ni bestämt, samt även vad det kostar och hur lång tid det ska ta.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.