Är det bra att skaffa ett kreditkort?

publicerad 2 juli 2021
kreditkort

Med rätt kreditkort öppnas en helt ny värld av generösa förmåner. Därför är det inte så konstigt att vissa äger flera stycken olika kort för att kunna nyttja alla förmåner till fullo. Men har du aldrig ägt ett kreditkort undrar du förmodligen: Är det verkligen bra att skaffa ett kreditkort? Svar – Ja.

Men för att kunna dra nytta av alla fördelar med kreditkort gäller det att du har ett kreditkort vars förmåner passar just dig. Med en kreditkort jämförelse på Alltomkreditkort.se kan du hitta ett kreditkort som erbjuder förmåner som gynnar dig utifrån din livsstil samt dina intressen.

Kreditkorts olika förmåner

Det finns många förmåner att ta del av med kreditkort. Dessa förmåner tillåter dig att spara pengar genom att undvika avgifter och istället erhålla rabatter. Kreditkort kan även erbjuda försäkringar som ger en trygghet i vardagen. Exempel på förmåner som kreditkort erbjuder inkluderar bland annat:

 • Rabatter – Många kortutgivare erbjuder rabatter hos deras egna företag eller hos samarbetspartners. På så vis kan du spara pengar på allt från drivmedel till shopping och upplevelser.

 

 • Bonus & Cashback – Kreditkort som är kopplade till lojalitetsprogram erbjuder vanligtvis bonus och/eller cashback(återbäring). Detta är mycket
  förmånligt då det tillåter dig att spara och tjäna pengar på alla dina vardagliga köp.

 

 • Försäkringar – Kreditkort är vanligtvis utrustade med flera förmånliga försäkringar. Dessa försäkringar inkluderar allt från kompletterande reseförsäkringar till köpskydd, allriskförsäkring, tanka-fel försäkring, avbeställningsskydd, leveransförsäkring och många fler.

 

 • Slipp avgifter – Det finns många avgifter som kan undvikas med rätt kreditkort. Brukar du resa regelbundet kan det vara fördelaktigt att exempelvis
  välja ett kreditkort utan valutapåslag. Då slipper du betala en valutaväxlingsavgift varje gång du använder ditt kort utomlands. Du kan även
  välja ett kreditkort utan uttagsavgift för att ta ut kontanter kostnadsfritt.

 

 • Ekonomisk buffert – Ett kreditkort kan fungera som en extra trygghet i form
  av ekonomisk buffert. Har tvättmaskinen gått sönder i samma veva som bilen
  behöver service? I dessa fall kan ett kreditkort vara lösningen för att kunna
  betala oförutsedda utgifter utan att påverka månadens övriga ekonomi.

 

 • Ekonomisk överblick – Det kan vara svårt att hålla koll på hur mycket pengar
  som går åt varje månad på mat, nöjen och drivmedel. Med ett kreditkort
  samlas samtliga transaktioner på en gemensam faktura så det blir enkelt att
  hålla koll på ekonomin.

 

Ytterligare en fördel med kreditkort är att många är helt utan årsavgift. Det innebär att du som kortinnehavare kan ta del av kreditkortets alla förmåner utan att behöva betala för kortet. Väljer du att betala kreditkortsfakturan i tid behöver du heller inte betala något extra för att använda kortet. Därmed blir kreditkortet helt och hållet gratis för dig att äga och använda.

Hur hittar man rätt kreditkort?

Har du ett kreditkort som inte passar dig riskerar du att betala avgifter i onödan och gå miste om förmåner såsom försäkringar som skyddar dig och rabatter som tillåter dig att spara pengar. Planerar du att främst använda ditt kort som ett bensinkort för att ta del av drivmedelsrabatt och olika försäkringar som skyddar dig och ditt fordon? Då kommer du förmodligen missgynnas av att äga ett kreditkort som främst är utrustad med förmåner anpassat för resor.

I detta fall är det inte lämpligt att ha kreditkort, eller rättare sagt, det är inte passande att ha just det kreditkortet. Istället bör du välja ett kreditkort som är utrustat med förmåner som gynnar dig inom det området där du planerar att använda kortet.

För att på bästa sätt kunna hitta ett kreditkort som gynnar dig är det viktigt att alltid jämföra olika kreditkort mot varandra. Utbudet av kreditkort är enormt och inget kort är det andra likt. Tänk igenom vilka köp du planerar att genomföra med kortet för att ta reda på vilka förmåner som du kan nyttja med ditt kort. På så vis kan du hitta ett bra kreditkortet som passar ju dig.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.