Akustiska paneler – ett exempel på en praktisk inredningsdetalj

publicerad 2 september 2021

Inredningsdetaljer har oftast bara en funktion – att göra hemmet stiligare. Det finns dock en del inredningsdetaljer med praktiska funktioner. Det är sådana detaljer du ska leta efter – för då fyller de en dubbel funktion!

Vi tar en titt på några av dessa praktiska inredningsdetaljer i denna text, läs vidare!

Akustiska paneler

Lamellpaneler är väldigt trendiga i svenska hem nuförtiden. De är inte bara snygga, utan dessa akustiska paneler dämpar också ljudet.

 • Dålig akustik i ett rum kan vara otroligt jobbigt. Speciellt om många människor är samlade i rummet, eftersom det då skapas ett eko så man har svårt att uppfatta vad som sägs. Tack vare de akustiska panelerna reduceras ljudnivån och akustiken till en mer behaglig nivå.
 • Panelerna finns i många olika färger, och de har en väldigt diskret och tidlös design. De passar perfekt i de flesta hemmen.
  Akustiska paneler är ett smart alternativ för dem som värnar om miljön. De är gjorda av återvunnet material, såsom gamla plastflaskor.

Inbyggt förvaringsutrymme

Speciellt för studenter eller andra människor som lever på en liten bostadsyta är det en smart idé att kombinera vanliga möbler eller inredningsdetaljer med extra förvaringsutrymme.

 • Det finns många soffor på marknaden som har förvaringsutrymme under sittdelen.
 • En del sängar har en funktion där man kan lyfta upp madrassen så att man kan förvara saker där under. Alternativt sängar med utdragbara lådor under sig.
 • Det finns många snygga kistor och praktiska bänkar som kan öppnas, där man kan förvara olika föremål på ett praktiskt sätt.

Tack vare dessa funktioner kan man vinna utrymme genom att kombinera en praktisk och snygg möbel med förvaringsutrymme.

Belysning med dimmer

Istället för att ha hemmet fullt av lampor med olika slags sken, kan det vara smart att satsa på en enda stilig lampa med en praktisk dimmer-effekt.

 • Dimmer-effekten är praktisk för att fixa mysbelysning, men också för de stunder då man behöver stark belysning.
 • Genom att använda sig av den dämpade dimmer-effekten sparar man in pengar, eftersom det krävs mindre energi för att hålla lampan tänd än om man använder sig av det starkaste belysningsalternativet.

Klädhängare

De ser ut som konstverk och vackra skapelser, men de är också menade till att hänga upp kläderna på. Det finns en mängd olika sådana praktiska konstverk på marknaden.

 • Det finns stiliga rockhängare som ser ut som ett träd.
 • Stiliga mönster av knappar eller krokar som kan fästas på väggen, och som samtidigt fungerar som en klädhängare.
 • Snygga tavlor med utstående detaljer som är praktiska för att hänga upp rockar eller andra klädesplagg på.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.