Miljö

Vladimir Putin: Människan orsakade inte den globala uppvärmningen

Publicerad 1 april 2017

Vladimir Putin

Rysslands president Vladimir Putin förfäktar åsikten att det inte är människan som är den största faktorn bakom det varmare klimatet på jorden.

Enligt Vladimir Putin är den globala uppvärmning en naturligt förekommande del av klimatförändringarna på jorden och ingenting som människan kan påverka. Uttalandet från den ryske presidenten kommer bara en dag efter att han besökt Arktis.

Uppvärmningen hade redan börjat på 1930-talet. Det fanns inte ännu vissa faktorer såsom utsläpp, och uppvärmningen hade ändå redan börjat. Frågan är inte hur vi kan stoppa det. ... eftersom det är omöjligt. Det skulle kunna knytas till vissa globala cykler på jorden. Frågan är hur vi ska anpassa oss till det, sade Putin, enligt France24.
Putin valde också att gratulera Scott Pruitt, som av Donald Trump utsätts till ny chef för miljöskyddsmyndigheten EPA. Pruitt har både kritiserats och hyllats för sin skeptiska hållning gentemot global uppvärmning.

Putins nya utspel skiljer sig radikalt från hans tidigare hållning i frågan om klimatförändringar och global uppvärmning. Vid FN:s klimatkonferens i Paris 2015 sade Vladimir Putin att kvalitén för det mänskliga livet på jorden står på spel om inte världssamfundet agerar mot den globala uppvärmningen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!