Vladimir Putin: Människan orsakade inte den globala uppvärmningen

publicerad 1 april 2017
Vladimir Putin

Rysslands president Vladimir Putin förfäktar åsikten att det inte är människan som är den största faktorn bakom det varmare klimatet på jorden.

Enligt Vladimir Putin är den globala uppvärmning en naturligt förekommande del av klimatförändringarna på jorden och ingenting som människan kan påverka. Uttalandet från den ryske presidenten kommer bara en dag efter att han besökt Arktis.

Uppvärmningen hade redan börjat på 1930-talet. Det fanns inte ännu vissa faktorer såsom utsläpp, och uppvärmningen hade ändå redan börjat. Frågan är inte hur vi kan stoppa det. … eftersom det är omöjligt. Det skulle kunna knytas till vissa globala cykler på jorden. Frågan är hur vi ska anpassa oss till det, sade Putin, enligt France24.


Annonser:


Putin valde också att gratulera Scott Pruitt, som av Donald Trump utsätts till ny chef för miljöskyddsmyndigheten EPA. Pruitt har både kritiserats och hyllats för sin skeptiska hållning gentemot global uppvärmning.

Putins nya utspel skiljer sig radikalt från hans tidigare hållning i frågan om klimatförändringar och global uppvärmning. Vid FN:s klimatkonferens i Paris 2015 sade Vladimir Putin att kvalitén för det mänskliga livet på jorden står på spel om inte världssamfundet agerar mot den globala uppvärmningen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.