Miljö

Supermiljöbilspremien är tillbaka

Supermiljöbilspremien är tillbaks och de som köpt elbil eller laddhybrid under osäkerhetsperioden får sin premie. Det blir också en satsning på laddstolpar, och arbete för bonus-malus-beskattning. Det stod klart efter att riksdagen röstat igenom budgeten.

– Dokusåpan är över, supermiljöbilspremien är i hamn med samma utformning som tidigare och försäljningen av elbilar och laddhybrider kan ta ny fart. Men eftersom både den rödgröna regeringen och alliansen står bakom premien, är det ett väldigt underbetyg till politiken att det tog så lång tid och blev så rörigt, säger Mattias Goldmann, 2030-sekretariatet hos Fores, i ett pressmeddelande.
I den nu antagna budgeten finns också en Bonus-Malus-beskattning, som även den föreslagits av både nuvarande och förra regeringen.

Nu är det dags att gå till beslut om utformningen, för att kunna meddela branschen exakt hur det blir i god tid innan införandet 2017, kommenterar Mattias Goldman.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!