Gör egen glass för hela familjen

publicerad 21 mars 2012

Är du sugen på god glass? Men vill inte äta vanlig onyttig glass med en massa konstiga ämnen i, köpt i de vanliga livsmedelsaffärerna? Då är detta enkla, goda och mer nytta glassrecept något för dig!

Allt du behöver ha är:

– En mixer
– Ett par stycken ekologiska bananer.
– En ekologisk avokado.
– Lite ekologiska bär så som hallon, blåbär ect.
– En havredryck.Tex Oatlys havredryck, den med svart förpackning. (Ingredienser: Ekologiskt havre, vatten och lite havssalt).

Gör så här:

Ta ett par bananer (4-5 st räcker för 4 personer) och ta bort skalet och lägg sedan in bananerna i frysen. Där får de ligga i minst 4 timmar så de blir rejält djupfrysta. Låt bananerna tina ca 5-10 min och skär sedan bananerna i mindre bitar och lägg ner dom i mixern. Häll i 3-4 dl av havredrycken och mixtra tillsammans med avokadon och några matskedar bär exempelvis hallon och blåbär. Mixtra ihop under några sekunder och servera sedan direkt och ät. Tippa gärna med lite ”exotiska” bär så som havtorn.

Glassen kan också frysas in men då bör den vispas om före infrysningen.

Ät och njut denna enkla, hälsosamma och mycket goda glass. Du behöver inte ha dåligt samvete efteråt!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.