Mat

Gör egen glass för hela familjen

Är du sugen på god glass? Men vill inte äta vanlig onyttig glass med en massa konstiga ämnen i, köpt i de vanliga livsmedelsaffärerna? Då är detta enkla, goda och mer nytta glassrecept något för dig!

Allt du behöver ha är:

– En mixer
– Ett par stycken ekologiska bananer.
– En ekologisk avokado.
– Lite ekologiska bär så som hallon, blåbär ect.
– En havredryck.Tex Oatlys havredryck, den med svart förpackning. (Ingredienser: Ekologiskt havre, vatten och lite havssalt).

Gör så här:

Ta ett par bananer (4-5 st räcker för 4 personer) och ta bort skalet och lägg sedan in bananerna i frysen. Där får de ligga i minst 4 timmar så de blir rejält djupfrysta. Låt bananerna tina ca 5-10 min och skär sedan bananerna i mindre bitar och lägg ner dom i mixern. Häll i 3-4 dl av havredrycken och mixtra tillsammans med avokadon och några matskedar bär exempelvis hallon och blåbär. Mixtra ihop under några sekunder och servera sedan direkt och ät. Tippa gärna med lite “exotiska” bär så som havtorn.

Glassen kan också frysas in men då bör den vispas om före infrysningen.

Ät och njut denna enkla, hälsosamma och mycket goda glass. Du behöver inte ha dåligt samvete efteråt!

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!