Velma i Scooby-Doo blir homosexuell

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 7 november 2022
- av Jan Sundstedt

Så sent som 2004 hade Velma i den tecknade serien Scooby-Doo en pojkvän. I den nya filmen om Mysteriegänget kommer hon nu dock ut som homosexuell.

Scooby-Doo sändes på tv för första gången 1969, med andra ord har serien funnits i över femtio år utan en homosexuell medlem i Mysteriegänget. Det kan tilläggas att så sent som 2004, i filmen Scooby Doo 2 – Monstren är lösa, hade Velma en pojkvän. Hon har även dejtat Shaggy tidigare.

I ett klipp från den nya filmen Bus eller Godis Scooby-Doo! ser man Velma bli störtkär i den kvinnliga kostymdesignern Coco Diablo.


‌James Gunn, manusförfattare för de båda spelfilmerna (2001 och 2004), hävdar att han försökt göra Velma homosexuell redan 2001.

Den nya filmen går att hyra eller köpa på den Amazon-ägda streamingtjänsten Prime Video.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.