Vänsterextrem hatstorm riktas mot Jeopardy-vinnare

publicerad 4 maj 2021
- av Markus Andersson

När Kelly Donohue för tredje gången segrade i det tv-sända frågespelet Jeopardy så valde han att hålla ihop sin tumme och pekfinger och visa de övriga tre fingrarna – för att tydligt markera att det handlade om tre vinster. Vänsterpopulistisk media rasar nu mot vinnaren och hävdar att Donohue gjorde en ”vit makt-hälsning” och måste plockas bort från programmet.

Hela 467 tidigare tävlande i Jeopardy har publicerat ett öppet brev där man hävdar att Donohues sätt att visa att han vunnit tre gånger i ska vara en hälsning kopplad till ”vit makt-rörelsen”. Utspelet är särskilt anmärkningsvärt mot bakgrund av att Donohue tidigare visat ett respektive två fingrar när han vunnit sin första och sedan sin andra tävling, något han också klargjort på Facebook. Som vida känt är handtecknet även en mycket gammal och vedertagen gest som används i många olika sammanhang som symboliserar “OK”.

Den politiskt korrekta mobb som går i taket över Jeopardy-vinnarens handgest hävdar dock att det ”oavsett avsikten” handlar det om en rasistisk gest samtidigt som man ger bannor åt programmets producenter för att de tillåtit handgesten att sändas.

Vi hoppas verkligen på ett uttalande och ett förkastande och denna veckas event och vi skulle vilja se Jeopardy adressera Kellys beteende”, står det att läsa i brevet.

Även vänsterpopulistisk massmedia valde att hoppa på tåget och behandlar aktivisternas uppenbara feltolkning som ett genuint problem och Kelly Donohue blev snabbt felaktigt känd över hela världen som en rasist eller åtminstone en person som använder sig av påstådda ”vit makt-hälsningar”.

Istället för att skaka av sig kritiken och konstatera att kritikerna är ute och cyklar och inte förstår vad de pratar om så valde Donahue i kölvattnet av drevet till slut att istället försöka blidka mobben och skriver i ett inlägg på Facebook att han ”tar avstånd från vit makt och rasism i alla former” samt bedyrar att han själv absolut inte är någon rasist.

Under inspelningen av mitt fjärde program så höjde jag helt enkelt tre fingrar för att markera min tredje vinst. Jag försökte inte indikera någonting annat och jag ångrar djupt detta missförstånd. Mitt syfte var aldrig att skada någon och jag lovar er att jag är ingen vän av rasister eller nazister”.

Ursäkten och försöket att blidka de som angripit honom ska dock ha hjälpt föga och på sociala medier och i nyhetsartiklar fortsätter den vänsterextrema mobben istället att lyfta fram Donahue som mannen som gjorde ”vit makt-hälsningen” i Jeopardy.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!