Kansas
Foto: Glenn Smith Presents, Inc/CC BY 2.0

Välkänt amerikansk rockband ställer in Sverigespelning av rädsla för terrordåd

Publicerad 14 maj 2017, uppdaterad kl. 4:05

Det amerikanska rockbandet Kansas ställer in sin planerade Europaturné i sommar, inklusive den planerade spelningen på Sweden Rock Festival. Anledningen är rädsla för islamistiska terrordåd efter en varning från amerikanska UD om att resa till Europa.

I sommar hade det amerikanska rockbandet Kansas planerat in en Europaturné med 22 konserter, inklusive en spelning på den välbesökta svenska Sweden Rock Festival.

På Kansas hemsida meddelas dock nu att man ställer in hela sin Europaturné, med hänvisning till en varning som utgick från det amerikanska utrikesdepartement (UD) till amerikanska medborgare. I varningen uppmanar amerikanska UD sina medborgare att vara “vaksamma” vid resor till Europa, då man menar att risken för framtida terrordåd från exempelvis Islamiska staten (IS) och al-Qaida är stor.

Kansas skriver på sin hemsida:

“Kansas måste tyvärr meddela avbokningen av 2017 års europeiska turné. Avbokningen har sin grund i säkerhetsvarningen som släpptes av den amerikanska regeringen och diverse amerikanska brottsbekämpande myndigheter rörande amerikaner som reser i Europa i sommar. Kansas är extremt ledsna att bandet inte kommer att kunna uppträda för sina europeiska fans detta år.”

Arrangörerna bakom Sweden Rock Festival ber själva om ursäkt för avbokningen och meddelar via sin Facebook att man letar efter ett band som kan ersätta Kansas.

Kansas bildades redan 1970 i staden Topeka i delstaten Kansas. De spelar progressiv men lättsam rock som är populär än idag.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • buscador

    Humanekologin tonar falskt i den humana stormaktens Edens lustgård!

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend