Välkänt amerikansk rockband ställer in Sverigespelning av rädsla för terrordåd

publicerad 14 maj 2017
Kansas

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det amerikanska rockbandet Kansas ställer in sin planerade Europaturné i sommar, inklusive den planerade spelningen på Sweden Rock Festival. Anledningen är rädsla för islamistiska terrordåd efter en varning från amerikanska UD om att resa till Europa.

I sommar hade det amerikanska rockbandet Kansas planerat in en Europaturné med 22 konserter, inklusive en spelning på den välbesökta svenska Sweden Rock Festival.

På Kansas hemsida meddelas dock nu att man ställer in hela sin Europaturné, med hänvisning till en varning som utgick från det amerikanska utrikesdepartement (UD) till amerikanska medborgare. I varningen uppmanar amerikanska UD sina medborgare att vara “vaksamma” vid resor till Europa, då man menar att risken för framtida terrordåd från exempelvis Islamiska staten (IS) och al-Qaida är stor.

Kansas skriver på sin hemsida:

“Kansas måste tyvärr meddela avbokningen av 2017 års europeiska turné. Avbokningen har sin grund i säkerhetsvarningen som släpptes av den amerikanska regeringen och diverse amerikanska brottsbekämpande myndigheter rörande amerikaner som reser i Europa i sommar. Kansas är extremt ledsna att bandet inte kommer att kunna uppträda för sina europeiska fans detta år.”

Arrangörerna bakom Sweden Rock Festival ber själva om ursäkt för avbokningen och meddelar via sin Facebook att man letar efter ett band som kan ersätta Kansas.

Kansas bildades redan 1970 i staden Topeka i delstaten Kansas. De spelar progressiv men lättsam rock som är populär än idag.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!