Tjejtidning gör reklam för ”satanistiska aborter”

publicerad 4 december 2023
- av Jan Sundstedt
Cosmopolitan har inte velat svara på frågor om publiceringen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Cosmopolitan, en populär tidning för unga kvinnor, har funnit det lämpligt att tipsa sina läsare om hur de ska gå till väga steg för steg för att genomgå rituella satanistiska aborter i The Satanic Temples regi.

Cosmopolitan förklarade på sin Instagram-sida den 16 november hur en abort med sataniskt tema går till. Det handlade specifikt om en “ceremoniell” tjänst som tillhandahålls på “Samuel Alito’s Mom’s Satanic Abortion Clinic” – döpt som en förolämpning mot högsta domstolens konservative domare Samuel Alito.

Hur är det att göra en satanistisk abort? För Jessica*, en 37-årig trebarnsmor som fick abortmedicin via Samuel Alito’s Mom’s Satanic Clinic, ’upplevelsen var helt enkelt väldigt stödjande’”, skrev Cosmopolitan i ett inlägg.

Även om hon inte är satanist bestämde sig Jessica för att införliva några ceremoniella element i sin soloabortupplevelse. ‘Varför inte?’ tänkte hon. Det övergripande budskapet klickade bara med henne”, fortsatte inlägget som till stora delar påminde om en ren reklamannons.

Gör abort utklädd

Inlägget delade en serie bilder som beskrev de steg för hur man genomför en rituell abortceremoni som föreskrivs av The Satanic Temple (TST). Detta inkluderade steg som att stirra på sin reflektion innan man tar ett abortpiller och säga: ”Ens kropp är okränkbar, föremål för ens egen vilja ensam”.

Ritualen avslutas senare med orden: ”Genom min kropp, mitt blod och min vilja, så är det gjort”.

Bilderna visar också att den som vill göra rituell abort kan ”inkludera så många nära och kära som de vill” i ceremonin och ”tända ljus eller till och med klä ut sig – vad som än får dem att känna sig bemyndigade”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cosmopolitan (@cosmopolitan)

Hoppas expandera abortverksamheten

Strax innan detta inlägg hade modemagasinet delat en artikel om den sataniska abortkliniken och spekulerat i en alternativ tidslinje där domare Alitos mamma valt abort istället för att föda honom.

Enligt Cosmopolitan har ingen annan trosbaserad grupp i USA någonsin tidigare startat en abortklinik, och syftet med Samuel Alito’s Mom’s Satanic Clinic påstås vara att använda satanismen som ett sätt att skydda aborträtten.

Till skillnad från andra leverantörer av abortpiller per post som Hey Jane eller Abuzz, är TST en religion. Det betyder att deras patienter, som inte behöver vara satanister själva, deltar i en religiös ritual”, medger man.

Det är en viktig juridisk skillnad som TST hoppas kunna utnyttja i sitt historiska tryck för att utvidga sin klinikmodell bortom New Mexico – till stater där abort annars är förbjudet”, skriver magasinet vidare.

The Satanic Temple är en icke-teistisk nyreligiös aktivistgrupp som bildades i USA år 2013.

Gruppen använder sataniska symboler och metaforer för att främja vad man hävdar är sekulära, humanistiska värderingar, individuella rättigheter och religionsfrihet.

Templet är känt för sin aktivism mot vad de anser vara regeringens överträdelser i religiösa frågor och kämpar för en total separation mellan staten och allt kyrkligt. Man är bland annat motståndare till alla former av begränsningar av aborträtten och har argumenterat för att samkönade äktenskap är heliga och att ett förbud mot dessa kränker satanisternas religionsfrihet.

Grundaren Lucien Greaves har vidare beskrivit templet som en ”progressiv och uppdaterad version av LaVeys satanism”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!