The Crow återuppstår

publicerad 9 april 2022
- av Jan Sundstedt

Efter ett antal år samt försök att få i stånd en nyinspelning av den kultförklarade filmen The Crow är det nu bekräftat att projektet blir av – med Bill Skarsgård i huvudrollen.

Efter år av falska starter och kreativa meningsskiljaktigheter verkar hämnaren och brottsbekämparen The Crow vara redo att flyga igen. Bill Skarsgård, som spelade clownen Pennywise i filmerna IT och IT: Chapter Two , har tackat ja till gestalta Eric Draven och dennes alter ego The Crow, rapporterar The Hollywood Reporter. Originalfilmen blev något av en succé när den 1994 dök upp på vita duken. Dels för att filmen som sådan var sevärd och underhållande i sig och dels för det tragiska faktum att det var den sista filmen Brandon Lee medverkade i. Brandon Lee omkom under oklara omständigheter under slutskedet av inspelningen. Ett öde inte helt olikt sin världsberömde fars alldeles för tidiga bortgång.

Handlingen i originalfilmen är den mörka historien om ett kärlekspar, som blir överfallna och brutalt dödade av ett kriminellt gäng efter det att parets bil går sönder. Mannen (Eric Draven) återuppstår med hjälp av en kråka och utkräver hämnd på slemhögarna som tog parets liv.


Annonser:


Regissör till denna nya version av The Crow blir Rupert Sanders, vars CV bland annat innefattar 2012 års Snow White and the Huntsman och Ghost in the Shell (2017). Manuset har författats av Zach Baylin, efter James O’Barr och dennes vuxenserier om just karaktären Eric Draven. Bekräftade skådespelare i övrigt är FKA Twigs (döpt Tahliah Debrett Barnett) som i kommande The Crow spelar Dravens flickvän och fru. Twigs är en brittisk sångerska, låtskrivare, producent och dansare men inte per definition en skådespelerska. Faktum som har fått fans av originalfilmen av känna viss oro över den kommande slutprodukten. Detta oro skall ses mot bakgrund av att en nyinspelning av The Crow under många år kantats av mängder av problem.

Bekräftade inspelningsplatser är i dagsläget Prag, Republiken Tjeckien, med en budget på ungefär 50 miljoner dollar (cirka 500 miljoner kronor). Förväntad inspelningsstart är i mitten på juni i år, med ett preliminärt startdatum våren eller sommaren nästa år.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.