Djurskyddet Sverige släpper album på Spotify

publicerad 4 juni 2023
- av Sofie Persson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Djurskyddet Sverige har släppt ett ljudalbum där bland annat en häst, en ko och en kanin hörs. Organisationen har beslutat släppa albumet för att det ska bli lättare för andra att stötta dem och djuren när inflationen ätit upp alla pengar.

I och med den rekordhöga inflationen, som gjort det svårare för de flesta i landet, har organisationen Djurskyddet funderat ut nya sätt för människor att kunna stötta deras verksamhet, utan att ge pengar. När ljudspåren lyssnas på går intäkterna för streaming tillbaka till organisationen, och därmed djuren.

Albumet Chill for Change är en samling av tio white noise-ljud av och även för djur. Där kan man lyssna på exempelvis ljudspåren Hen Zen, Snooze Dog eller Swine Siesta.

I takt med lågkonjunkturens framfart ville vi hitta nya sätt för människor att stötta och göra skillnad för djuren. Genom att streama albumet kan man nu ge – men utan att ta från egen ficka“, skriver Djurskyddet.

White noise, eller vitt brus, är i enkelhet en speciell typ av avspänningsljud som åtskilliga använder sig av, exempelvis när de ska sova.

Det här albumet är som ett sorts pensionsspar för djuren, det kommer att generera pengar så länge kanalen finns kvar och därmed gynna vårt jobb under lång tid framöver, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige, i ett pressmeddelande.

Albumet finns att lyssna på via Spotify.

Djurskyddet Sverige är en av Sveriges största djurskyddsorganisationer och har 42 anslutna lokala föreningar.

Grunden för organisationen skapades 1893 när Ernst Wadstein från Karlskrona Allmänna Djurskyddsförening under sitt första styrelsemöte föreslog att alla djurskyddsföreningar i Sverige skulle gå ihop till ett gemensamt förbund. 1897 bildades sedan De Svenska Djurskyddsföreningarnas Centralförbund (SDC).

Organisationen arbetar långsiktigt genom att påverka lagar, regler och enskilda människor för att stärka djurens skydd. Bland annat arbetar man en hel del med exempelvis övergivna djur, särskilt katter, och att hjälpa dem få nya hem.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!