MORGONDAGENS DAGSTIDNING – torsdag 22 februari 2024

torsdag 22 februari 2024

Svenskarnas hus nyöppnat

publicerad 24 september 2020
- av Isac Boman
Svenskarnas hus i Älgarås.

Svenskarnas hus, som drivs av den frihetligt nationalistiska föreningen Det Fria Sverige, har nyöppnat lokalerna i Älgarås efter en tids renovering under sommaren.

Framöver kommer man att hålla öppet hus onsdag till fredag klockan 12 till 19 och även på lördagar 12 till 18. Från klockan 18 på lördagar är lokalerna reserverade för Det Fria Sveriges medlemmar.

Man meddelar att en del evenemang redan är inplanerade under hösten, men om inte andra evenemang är på gång ska föreningens styrelsemedlem Magnus Söderman leverera så kallade “budkavlar” lördagar klockan 16 med reflektioner och inspiration kopplad till föreningens verksamhet.

Det ska vara en plats att umgås med goda vänner men också att kunna få sig någon typ av ”andlig manna”, som han själv lite lättsamt beskriver det.

Vid sidan av ett café i huset finns även restaurangen Elgåsen i närheten som man rekommenderar besökare att svänga förbi. Nya Dagbladet var förbi under helgen och kan intyga att burgaren

Svenskarnas hus är en mötesplats för Det Fria Sverige – en intresseförening som grundades 2017 på traditionell grund “för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend