Svenskarnas hus nyöppnat

publicerad 24 september 2020
- av Isac Boman
Svenskarnas hus i Älgarås.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Svenskarnas hus, som drivs av den frihetligt nationalistiska föreningen Det Fria Sverige, har nyöppnat lokalerna i Älgarås efter en tids renovering under sommaren.

Framöver kommer man att hålla öppet hus onsdag till fredag klockan 12 till 19 och även på lördagar 12 till 18. Från klockan 18 på lördagar är lokalerna reserverade för Det Fria Sveriges medlemmar.

Man meddelar att en del evenemang redan är inplanerade under hösten, men om inte andra evenemang är på gång ska föreningens styrelsemedlem Magnus Söderman leverera så kallade “budkavlar” lördagar klockan 16 med reflektioner och inspiration kopplad till föreningens verksamhet.

Det ska vara en plats att umgås med goda vänner men också att kunna få sig någon typ av ”andlig manna”, som han själv lite lättsamt beskriver det.

Vid sidan av ett café i huset finns även restaurangen Elgåsen i närheten som man rekommenderar besökare att svänga förbi. Nya Dagbladet var förbi under helgen och kan intyga att burgaren

Svenskarnas hus är en mötesplats för Det Fria Sverige – en intresseförening som grundades 2017 på traditionell grund “för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!