Kultur

Svenska sångerskan uttrycker stöd för vänsterextrem terrorgrupp

Den svenska sångerskan Molly Nilsson stödjer våldsbejakande vänsterextremister.

Den svenska sångerskan och syntmusikern Molly Nilsson har öppet gått ut och deklarerat att hon är en ”livslång AFA-supporter”. Vidare låter hon meddela att all vinst från hennes nästa singel kommer att gå oavkortat till den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM.

Bakgrunden påstås enligt Gaffa vara att musikern John Maus deltog på den Trumpvänliga demonstrationen i Washington D.C under förra veckan. Protesterna och ockupationen av Kapitolium har fått Molly Nilsson att rasa och hon berättar nu bland annat att hon är en hängiven anhängare av den vänsterextrema våldsgruppen AFA.

Om någon undrar så har jag alltid varit en livslång AFA-supporter”, skriver hon på Facebook och förklarar vidare att scenerna vid Kapitolium ”förfärade” henne och att hon och skivbolaget kommit fram till att ge ut en sjutumssingel av hennes låt Hey Moon från 2018 – och skänka hela vinsten till den våldsbejakande rasistiska svart makt-rörelsen BLM.

All vinst från försäljningen doneras till Black Lives Matter runt om i världen”, skriver hon vidare.

På sociala medier är många kritiska till Nilssons agerande och att hon öppet visar sitt stöd för grupper som använder våld mot oliktänkande som politisk metod. Andra menar dock att ”Antifa” i USA är en bredare term och syftar på all påstått ”antifascistisk” aktivism – inte bara sådan som går ut på politisk terror mot oliktänkande.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!