Superpopulärt att titta på andra som spelar spel online

publicerad 29 april 2017

Det är fler som tittar på när andra spelar spel än som tittar på Netflix, HBO, ESPN och Hulu tillsammans. ”Streamingbranschen” beräknas också omsätta med pengar än populära fotbollsligor i år, skriver FZ.se.

Det är undersökningsföretaget Superdata som presenterar häpnadsväckande siffror ifrån spelbranschen. Hela 665 miljoner människor tittar regelbundet på andra när de spelar online.

Oftast sker det genom livestreaming där den som spelar sänder ut en videoström som gör att tusentals andra kan följa spelaren direkt i spelet. Ofta kombineras det med att spelaren pratar om spelet och med tittarna, inte sällan tillsammans med en webbkamera och möjligheter för tittarna att chatta med spelaren.

Twitch och Youtube är exempel på två stora streamingtjänster. Många spelare som streamar online när de spelar gör det på del eller heltid och finansieras av tittarnas donationer.

Denna nisch av spelbranschen beräknas omsätta 41,3 miljarder kronor i år baserat på annonsintäkter och relaterade köp vilket är mer än både tyska och italienska fotbollsligan.

 

Källa: FZ.seStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.