Kultur

Superpopulärt att titta på andra som spelar spel online

Det är fler som tittar på när andra spelar spel än som tittar på Netflix, HBO, ESPN och Hulu tillsammans. “Streamingbranschen” beräknas också omsätta med pengar än populära fotbollsligor i år, skriver FZ.se.

Det är undersökningsföretaget Superdata som presenterar häpnadsväckande siffror ifrån spelbranschen. Hela 665 miljoner människor tittar regelbundet på andra när de spelar online.

Oftast sker det genom livestreaming där den som spelar sänder ut en videoström som gör att tusentals andra kan följa spelaren direkt i spelet. Ofta kombineras det med att spelaren pratar om spelet och med tittarna, inte sällan tillsammans med en webbkamera och möjligheter för tittarna att chatta med spelaren.

Twitch och Youtube är exempel på två stora streamingtjänster. Många spelare som streamar online när de spelar gör det på del eller heltid och finansieras av tittarnas donationer.

Denna nisch av spelbranschen beräknas omsätta 41,3 miljarder kronor i år baserat på annonsintäkter och relaterade köp vilket är mer än både tyska och italienska fotbollsligan.

 

Källa: FZ.se

Liknande artiklar

Youtube stänger ner Nordisk Ungdom Den nationalistiska aktivistorganisationen Nordisk Ungdoms Youtube-kanal har stängts ner permanent. Nordisk Ungdom an...
Alternativ för Sveriges partiledare censureras på ... YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen...
Flera skjutna på Youtubes huvudkontor i Kalifornie... En skottlossning ägde rum på Youtubes huvudkontor i Kalifornien under natten till onsdagen svensk tid. Minst tre persone...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!