Povel Ramel-staty på Brunkebergstorg

publicerad 5 april 2017

En av Sveriges mest folkkära estradörer och musiker, Povel Ramel, ser ut att få en staty på Brunkebergstorg i centrala Stockholm.

Povel Ramel underhöll det svenska folket i över ett halvt sekel fram tills sin död 2007. I många år har Povel Ramel-sällskapet kämpat för att Povel ska få en staty på Brunkebergstorg där Idéonteatern låg.

”För många Stockholmare har platsen under senare decennier förändrats från en oas till ett finansbolagstorg utan större charm. Men nu genomför Stockholms stad och fastighetsägarna runt torget ett omdaningsarbete, som förhoppningsvis ska ge nytt liv åt torget”, skriver Povel Ramel-sällskapet i ett pressmeddelande.

Nu tyder det mesta på att statyn till slut kommer att uppföras. Det är konstnären Jan Lööf som fått äran att skapa statyn av Povel Ramel, rapporterar Kulturnytt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.