Kultur

Pixar söker minderårig transsexuell för barnfilm

Publicerad 2 maj 2021

kommande
Joe Gardner, huvudpersonen i Pixars film "Soul".
Det Disney-anknutna filmbolaget Pixar söker nu en ung transsexuell person för att göra en av rösterna i en kommande film till en 14-årig tjej som "vill vara kille". Under de senaste åren har Pixar antagit omfattande influenser från den så kallade woke-kulturen, även känt som kulturmarxism i bredare ordalag, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om har varit fallet med Netflix likt de flesta andra stora filmbolag i dagens läge. Pixar har nu gått ut med att man specifikt söker en minderårig transsexuell person för en kommande film, skriver skattefinansierande SVT. Rösten ska vara till en 14-årig tjej som "vill vara kille". Ofta läggs även press på filmbolagen utifrån bland annat från media på att anamma woke-kulturens ideologiska påbud. Ett enligt vad NY Times rapporterat om ska Pixar exempelvis ha anklagats för "rasism" efter att den afro-amerikanske huvudpersonen i den danska versionen av Pixar-filmen Soul dubbades exempelvis av en etniskt dansk man.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!