Pixar söker minderårig transsexuell för barnfilm

publicerad 2 maj 2021
- av Per Nordin
kommande
Joe Gardner, huvudpersonen i Pixars film "Soul".

Det Disney-anknutna filmbolaget Pixar söker nu en ung transsexuell person för att göra en av rösterna i en kommande film till en 14-årig tjej som ”vill vara kille”.

Under de senaste åren har Pixar antagit omfattande influenser från den så kallade woke-kulturen, även känt som kulturmarxism i bredare ordalag, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om har varit fallet med Netflix likt de flesta andra stora filmbolag i dagens läge.

Pixar har nu gått ut med att man specifikt söker en minderårig transsexuell person för en kommande film, skriver skattefinansierande SVT. Rösten ska vara till en 14-årig tjej som ”vill vara kille”.


Annonser:


Ofta läggs även press på filmbolagen utifrån bland annat från media på att anamma woke-kulturens ideologiska påbud. Ett enligt vad NY Times rapporterat om ska Pixar exempelvis ha anklagats för ”rasism” efter att den afro-amerikanske huvudpersonen i den danska versionen av Pixar-filmen Soul dubbades exempelvis av en etniskt dansk man.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.