Ny säsong av Historieätarna

publicerad 24 augusti 2016
Programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren

Det står nu klart att det populära och uppskattade programmet Historieätarna kommer tillbaka till SVT i höst, till svenska folkets stora lycka.

Sedan starten 2012 har Historieätarna blivit ett av SVT:s mest populära program. Programmet utgörs av att programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren i varje avsnitt besöker en historisk tid i svensk historia och bland annat äter den mat som man gjorde vid den tiden.

I november är det dags för en ny säsong där Erik och Lotta ska uppleva svunna tider i svensk historia.

”Precis som tidigare äter, dricker, lever, jobbar, pratar och leker sig programledarna Lotta Lundgren och Erik Haag igenom varje epok. Deras syfte: att komma åt upplevelser och insikter som den vanliga historieskrivningen förbisett: korsetter och förstoppning, barkbröd och finkelfyllor, folktro och vardagstristess, drömmar och verklighet, relationsproblematik och forna tiders fritidssysselsättningar”, skriver SVT på sin hemsida.

I den kommande säsongen tar programledarna med oss till bland annat 1950-talet, den gustavianska tiden, 1990-talet och 1600-talet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!