Ny säsong av Historieätarna

publicerad 24 augusti 2016
Programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren

Det står nu klart att det populära och uppskattade programmet Historieätarna kommer tillbaka till SVT i höst, till svenska folkets stora lycka.

Sedan starten 2012 har Historieätarna blivit ett av SVT:s mest populära program. Programmet utgörs av att programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren i varje avsnitt besöker en historisk tid i svensk historia och bland annat äter den mat som man gjorde vid den tiden.

I november är det dags för en ny säsong där Erik och Lotta ska uppleva svunna tider i svensk historia.

”Precis som tidigare äter, dricker, lever, jobbar, pratar och leker sig programledarna Lotta Lundgren och Erik Haag igenom varje epok. Deras syfte: att komma åt upplevelser och insikter som den vanliga historieskrivningen förbisett: korsetter och förstoppning, barkbröd och finkelfyllor, folktro och vardagstristess, drömmar och verklighet, relationsproblematik och forna tiders fritidssysselsättningar”, skriver SVT på sin hemsida.

I den kommande säsongen tar programledarna med oss till bland annat 1950-talet, den gustavianska tiden, 1990-talet och 1600-talet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.