Noel Gallagher: Woke-kultur och coronarepression tar ifrån unga deras frihet

publicerad 16 juni 2021
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tidigare Oasis-sångaren Noel Gallagher menar att den så kallade ”woke-kulturen” tillsammans med coronarepressionen och nedstängningarna kommer att leda till att unga människor för första gången i världshistorien får färre friheter och rättigheter än sina föräldrar.

– Mina barns generation – jag tror att de blir den första generationen som kommer att ha mindre än sina föräldrar. När vi växte upp så hade vi mer än våra föräldrar – mer frihet, vi hade mer möjligheter och en bättre livsstil, men mina barn kommer att ha mindre frihet på grund av den här löjliga woke-kulturen på internet och de kommer att ha mindre möjligheter på grund av den kraschade ekonomin och de kommer att ha färre platser att besöka på grund av den här covid-grejen som jag tror aldrig på riktigt kommer att försvinna.

Gallagher berättar vidare att han tycker synd om de ungdomar och barn som nu växer upp eftersom dessa kommer att få ett svårare och hårdare liv än sina föräldrar.

Oasis-profilen har tidigare gjort sig känd för att vara mycket frispråkig och bland annat kritiserat brittiska politiker för att fokusera mer på att stoppa påstådd ”islamofobi” än att faktiskt förhindra muslimska terrordåd. Han konstaterade bland annat att regeringen är helt oförmögna att stoppa eventuella terrorattacker på grund av att de hyser ”hippie-ideal” angående människors religiösa övertygelser och inte tar islamiska hot på allvar. Gallagher har också kritiserat prins Harry för att vara ”ett typiskt woke jävla snöflinge-rövhål som inte borde dissa sin egen familj”.

Han har även hånat det obligatoriska maskbärandet under coronarepressionen och konstaterat att reglerna är helt ologiska och irrationella, inte gäller överallt och pekat på att man får ta av sig maskerna när man äter och dricker.

– Jag väljer att inte använda ett munskydd och om jag får viruset så är det på mig, inte på någon annan. Om alla andra idioter har på sig masker så kommer jag inte att få viruset av dem och om jag har viruset så kommer de inte få det av mig. Jag tycker att det är idioti, det fyller ingen funktion.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!