Netflix stoppar dokumentär om Peter Madsen

publicerad 24 april 2020
  Mördaren och uppfinnaren Peter Madsen.

  Regissören Emma Sullivan följde och filmade Peter Madsen både före och efter mordet på Kim Wall. Nu har dock Netflix beslutat sig för att dra sig ur projektet och kommer inte att sända dokumentären.

  En av huvudanledningarna ska vara att flera personer som figurerar i dokumentärfilmen antingen har ändrat sig om sin medverkan efter mordet på Wall eller helt enkelt inte vill vara med överhuvudtaget.

  Filmen Into the deep har redan haft premiär på filmfestivalen Sundance i USA tidigare i januari och tanken var från början att den skulle släppas på Netflix om några månader. Minst två betydande personer som medverkar i filmen har dock bett om att antingen anonymiseras eller bli bortklippta och nu verkar det som att filmen inte kommer att släppas inför bred publik.

  En av personerna, Anja Olsen hävdar för The Guardian att hon flera gången bett om att bli bortklippt ur dokumentären men att detta ändå inte skett. Olsen får också stöd av dokumentärfilmens fotograf Cam Matheson som menar att det bör vara upp till de medverkande själva om de ska figurera i filmen eller inte.

  Kommunikationsbyrån Isobar som hanterar Netflix relationer med medier i Sverige medger att man inte kommer visa filmen men vill inte svara på några ytterligare frågor om varför.

  Den danske uppfinnaren Peter Madsen mördade den svenska journalisten Kim Wall under bestialiska omständigheter i samband med en intervju på hans ubåt i augusti 2017 och dömdes senare till livstids fängelse. När filmandet om dokumentären inleddes skulle den handla om Madsens raketer, men efter mordet fick filmen annat fokus.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!