Minecraft ska översättas till älvdalska

publicerad 5 november 2018

Det omåttligt populära datorspelet Minecraft ska översättas till älvdalska.

Onlinespelet Minecraft, som utvecklades av svenske Markus ”Notch” Persson, har sedan det lanserades 2011 sålts i över 23 miljoner exemplar och blivit ett av dataspelshistoriens mest populära spel genom tiderna.

Nu pågår arbetet med att erbjuda en ny översättning av spelets innehåll – till älvdalska. Totalt ska 16 000 rader text översättas till älvdalska.

Projektet med att översätta Minecraft till älvdalska har uppskattats av Föreningen för älvdalskans bevarande, Ulum Dalska.

– När översättningen är klar och godkänd av Ulum Dalska så kan vem som helst i hela världen spela Minecraft på älvdalska. Det här är ett väldigt stort steg mot att barnen ska kunna använda Minecraft för att lära sig älvdalska, säger Christopher Pennington, som inledde projektet tillsammans med Emilia Stjernfelt, till SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.