Kära Fru Dr. Merkel!

I ett öppet brev till Tysklands förbundskansler Angela Merkel påtalar den tyska socialdemokraten Katja Schneidts Merkels svek och släpphänthet som ledde fram till 14-åriga Susanna Feldmanns död.

publicerad 19 juni 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ert framträdande i Anne Will’s talkshow lämnade mig med ilska och avsky!

Så ni är ledsen för den judiska flickan Susannas död? Ledsen? Ni kan inte ha en aning om vad det innebär att som förälder behöva begrava sitt eget barn. Ni Fru Merkel har aldrig haft ett blivande liv i er kropp.

Du kan inte förnimma känslan när detta lilla livet rör sig i er mage och hur det känns när det som en liten fjäril slår med sina vingar!

Ni har aldrig haft lyckan att få se ett eget barn i ansiktet när det formar de små läpparna till sitt första leende.

Ni har aldrig känt rysningen längs ryggen som alla föräldrar känner när ett barn för första gången i sitt liv säger mamma och pappa.

Ni har aldrig suttit sömnlös vid ert barns säng och oroligt tittat på den lilla kroppen skakar av starka feberkrämpor och ni förstår heller inte känslan när ens barn för första gången står med ett blödande knä framför er och ni kärleksfullt sätter på ett plåster.

Den första självt målade teckningen av ert barn har du aldrig fått lov att hålla i dina händer och de lysande barnögonen vid öppnandet av gåvorna vid jul och på födelsedagar har er aldrig unnats.

Susannas föräldrar hade allt det och de hade fortfarande så många gemensamma upplevelser med sin dotter framför sig.

Den kommande skolexamen, det avklarade körkortet, förlovning och bröllop och inte minst barnbarn…

Att allt detta nu är förbi, är inte otur, inte på grund av en allvarlig sjukdom eller egen lättsinnighet, utan bara och endast på grund av Tysklands fatala asylpolitik.

 

Ni älskade Fru Dr. Merkel har varit vår kansler sedan den 22 november 2005 och ni har svurit en ed att avvärja skador på det tyska folket och att följa alla lagar!

När ni öppnade gränserna bröt ni just den eden och accepterade att här oupptäckt bredvid flyktingar, mördare, brottslingar och våldtäktsmän hittat ett nytt hem!

Att sedan hävda att ni är ledsen för flickan Susannas död, men samtidigt bekräfta att ert beslut att öppna gränserna (även för sådana brottslingar som Ali Bashar), med vetskap om att vi är varken har tillräckligt med poliser, migrationsarbetare eller domare för att på snabbaste sätt skicka dem tillbaka till sitt ursprungsland, vilka här kan bli till en fara, visar återigen att ni helt har förlorat kontakten med de människor som redan bott här i Tyskland länge.

För två år sedan sade ni vid de offentliga medborgarsamtalen att vi tidigare endast har skickat tillbaka 15% av alla avvisade asylsökande och att man måste öka denna andel drastiskt, men inget har hänt i den riktningen.

Likt tidigare kommer 85% av de avvisade asylsökande att tolereras uppehålla sig i landet på skattebetalarnas bekostnad och man ser med ro på hur de parallella samhällen stadigt växer.

Att just ni nu hos Anne Will åter igen kräver snabbare avvisningar har nästan satiriska drag! Det är ni som är kanslern och det är ni som har befogenhet att genomdriva detta!

Men ni vet också att majoriteten av flyktingarna inte alls har några riktiga papper och redan på grund av det inte kan skickas tillbaka till sitt hemland eftersom man antingen inte ens känner till ursprungslandet alternativt vet att ursprungsländerna inte låter flyktingarna resa in mer i landet.

Och så händer det att människor som Ali Bashar kan uppehålla sig här ostört trots att hans asylansökan avslagits och att han fysiskt angripit flera kvinnor, begått ett väpnat rånöverfall, hotat och attackerat en kvinnlig polis och samtidigt är misstänkt på sannolika skäl för att ha våldtagit ett elvaårigt barn!

Att han och hans familj sedan som flyktingar utan svårigheter kunde köpa åtta flygbiljetter, borde också ni ställa er frågande till och hur de kunnat finansierat detta?

Många familjer som lever här har inte på mycket länge kunnat ens kunnat unna sig en semester i sitt eget land…

Susannas död skulle ha kunnat undvikits om du och din federala regering hade hållit er till gällande lagar och förordningar.

 

Susanna är också ert offer! Glöm inte det.

Föräldrarna till denna flicka kommer hela sitt liv att fråga sig om deras dotter led mycket under de sista minuterna av hennes liv.

Om hon skrek efter mamma och pappa. Om hon hade svåra smärtor…

Men ni Fru Dr. Merkel, kommer att fortsätta ert liv som tidigare!

Sluta att utnyttja vårt fridfulla land och dess skattebetalare, hetsa människor mot varandra och utsätta de i vårt land levande människorna för allt större faror!

Klockan är fem minuter över tolv!

 

Katja Schneidts, Tysklands socialdemokratiska parti, SPD

 

Tillägg: Självklart har även barnlösa människor medkänsla. Det har inte med det hela att göra, men vad det innebär att ha ett eget barn, kan man bara föreställa sig som mamma eller pappa.

Om författaren

Katja Schneidt är en tysk socialdemokratisk politiker (SPD). Hon arbetare tidigare med flyktingar, men insåg att situationen blev ohållbar och författade bland annat boken Vi klarar det inte.

Foto: Sven Teschke/CC BY-SA 3.0

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!