Jordan Peterson till Sverige nästa vecka

publicerad 29 maj 2022
- av Redaktionen

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson reser just nu världen över med sin senaste föreläsningsturné  ”Bortom ordning: 12 nya livsregler”. Nästa vecka besöker han även Sverige med ett framträdande i Stockholm på söndagen och ett i Göteborg den efterföljande onsdagen den 8 juni.

Författaren och psykologiprofessorn Jordan B Peterson har haft allvarliga hälsoproblem under de senaste åren, men återvänder nu till Sverige. Efter de globala framgångarna med sin självhjälpsbok ”12 livsregler: ett motgift mot kaos” släppte Peterson förra våren en uppföljare.

Peterson är en stark förespråkare av yttrandefrihet och blev världskänd i samband med sin kritik mot den nytotalitära lagstiftningen Bill C-16 i Kanada. Han har öppet kritiserat den kulturmarxistiskt präglade ideologi som genomsyrar lagen samt modern identitetspolitik och feminism. När Peterson besökte Sverige senast hade han ett uppmärksammat meningsutbyte med C-ledaren Annie Lööf i skattefinansierade SVT-programmet Skavlan, där många gjorde sig lustiga över Lööfs faktaresistens när de diskuterade biologiska skillnader mellan könen och genuspolitik.

Söndagen den 5 juni ser du honom på Hovet i Stockholm eller onsdagen den 8 juni på Scandinavium i Göteborg. Biljetter finns fortfarande kvar till båda evenemang.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!