Kultur

Ingrid Bergman blir staty bland Trumps hjältar

Publicerad 20 januari 2021

Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i "Casablanca"

En av Trumps sista order som president är att konstruera närmare 250 statyer – där bland annat den svenska skådespelaren Ingrid Bergman finns med på listan.

Med bara två dagar kvar som president har Donald Trump offentliggjort en lista på statyer som ska konstrueras, enligt en presidentorder. Trumps förslag är att skapa en park där statyerna kan stå och den ska heta ”Amerikanska hjältars trädgård”.

Det handlar om närmare 250 statyer av allt från historiska personer till atleter och underhållare.

George Washington, Steve Jobs och Elvis är några av de mer kända namnen, men på listan finns också utländska namn som Ingrid Bergman och den brittiska regissören Alfred Hitchcock.

Frank Sinatra är också med på listan, trots att hans dotter Nancy sagt att han avskydde Trump, skriver NME.

Det kommer att vara en plats dit medborgarna, unga som gamla, kan komma och förnya sina visioner om storhet och ta sig an utmaningen som jag gav varje amerikan i mitt första anförande till Kongressen, för att ni ska tro på er själva, tro på er framtid, och igen, att tro på Amerika,” skriver Donald Trump i ordern. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!