Ingrid Bergman blir staty bland Trumps hjältar

publicerad 20 januari 2021
- av Sofie Persson
Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i "Casablanca"

En av Trumps sista order som president är att konstruera närmare 250 statyer – där bland annat den svenska skådespelaren Ingrid Bergman finns med på listan.

Med bara två dagar kvar som president har Donald Trump offentliggjort en lista på statyer som ska konstrueras, enligt en presidentorder. Trumps förslag är att skapa en park där statyerna kan stå och den ska heta ”Amerikanska hjältars trädgård”.

Det handlar om närmare 250 statyer av allt från historiska personer till atleter och underhållare.

George Washington, Steve Jobs och Elvis är några av de mer kända namnen, men på listan finns också utländska namn som Ingrid Bergman och den brittiska regissören Alfred Hitchcock.

Frank Sinatra är också med på listan, trots att hans dotter Nancy sagt att han avskydde Trump, skriver NME.

Det kommer att vara en plats dit medborgarna, unga som gamla, kan komma och förnya sina visioner om storhet och ta sig an utmaningen som jag gav varje amerikan i mitt första anförande till Kongressen, för att ni ska tro på er själva, tro på er framtid, och igen, att tro på Amerika,” skriver Donald Trump i ordern.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.