Här är Disneys svart makt-propaganda för barn

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 22 februari 2023
- av Isac Boman
Huvudkaraktärerna tar modell av den våldsbejakande BLM-rörelsen i sin aktion vid en staty.

I Disneys tv-serie ”The Proud Family: Louder and Prouder” marineras barnen i den våldsbejakande BLM-rörelsens föreställningsvärld, där seriens karaktärer höjer sina svart makt-nävar och bland annat kräver att vita ska betala dem för historiska oförrätter mot deras förfäder.

Serien uppmärksammas för att bygga på så kallad kritisk rasteori, ett marxistiskt teoribygge som är vida känt för sin särskilt fientliga hållning gentemot europeiska folkgrupper.

I klipp som fått stor spridning på nätet visas hur de huvudsakligen svarta karaktärerna sjunger om hur det moderna amerikanska samhället byggdes av slavar och att deras ättlingar (svarta amerikaner) måste gottgöras ekonomiskt – dels för historiska oförrätter, men även för att man menar att vita amerikaner som folkgrupp agerar ”systematiskt rasistiskt” mot dessa.

Barnseriens karaktärer visar genomgående ett starkt ressentiment mot den vita befolkningen i USA, där man upprepade gånger höjer en så kallad svart makt-näve och uttrycker en nära identifikation med sina afrikanska förfäder. Bland annat domderar man om att man ”kämpade för USA:s frihet trots att man var slavar” och man hinner även deklarera att svarta hamnar i fängelse på grund av det offentliga skolsystemet i USA samt att detta förslavar dem igen.

 

I ett annat uppmärksammat klipp demonstrerar barnen med skyltar vid en staty över stadens grundare Christian A. Smith i syfte att få statyn borttagen med motiveringen att han var slavägare – en aktion som är uppenbart inspirerad av hur den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM:s aktivister vid upprepade tillfällen agerat på senare år.

Tungt kravallutrustad polis marscherar fram mot barnen med dragna batonger samtidigt som en svart pappa skriker till sin vite manlige partner att denne ska använda ”sitt vita privilegium” för att stoppa poliserna.

I slutet av avsnittet byter staden officiellt namn till ”Emilyville” – efter en tidigare slav på grundaren Smiths plantage.

Även andra exempel på propagandistiska inslag i barnprogrammet har uppmärksammats – exempelvis när en svart homosexuell manlig karaktär ska ”utbilda” sin vite partner om det man kallar för ”vit skörhet” – och då hänvisar till den verkliga boken ”White fragility – why it’s so hard for white people to talk about racism” av den vänsterextrema aktivisten och författaren Robin Diangelo.

En huvudkritik som riktas mot inslagen är att diskursen i mångt och mycket bygger på så kallad kritisk rasteori, ett teoribygge med rötter i den nykommunistiska rörelsen som uppmärksammats för sin illvilja mot västerländskt-europeiska kulturer. Framförallt anhängare till BLM-rörelsen avfärdar dock kritiken och menar bland annat att kritikerna är ”lättkränkta vita män” som bevisar seriens poäng.


Fakta: "Kritisk rasteori"

Så kallad kritisk rasteori är en förgrening av "kritisk teori", en intellektuell skola som grundades i Weimarrepublikens Tyskland av ett flertal profilerade judiska marxister genom den så kallade Frankfurtskolan. Den ideologiska föreställningsvärld man gav upphov till har i hög grad format det som i folkmun blivit känt som "politisk korrekhet", "kulturmarxism", "cancel-kultur" och generellt även som "vänsterextremism".


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.