Första världscupsegern för Hansdotter

Efter att ha kommit tvåa hela åtta gånger tog Frida Hansdotter till slut sin första seger i världscupen. Den 28-åriga Västeråstjejen vann slalomracet i Kranjska Gora i Slovenien.

publicerad 4 februari 2014

Amerikanskan Mikaela Shiffrin hade vunnit hälften av de gångerna Hansdotter kommit tvåa i världscupen. Men på söndagen vändes trenden när Frida Hansdotter vann slalomtävlingen i Kranjska Gora. Hon slog de österrikiska systrarna Marlies och Bernadette Schild med 5 respektive 15 hundradelar.

Det känns fantastiskt kul att få bevisa det jag har vetat och trott på, att jag kan stå överst på pallen, säger Frida Hansdotter till Radiosporten efter att hon bärgat sin första världscupseger.

Inför det andra och avgörande åket hade Hansdotter den näst bästa tiden, endast Mikaela Shiffrin var snabbare. Men i det andra åket tappade Shiffrin som slutade sjua. Shiffrin som för övrigt leder den totala världscupen, 80 poäng före Frida Hansdotter som är tvåa.

Flera andra svenskor var med i slalomtävlingen. Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn Larsson gjorde bra ifrån sig och kom femma och sexa. Nathalie Eklund kom på 16:e plats och Emelie Wikström slutade på 17:e plats.

Nu väntar vinter-OS i Sotji, Ryssland, för Sveriges alpina skidlandslag. De olympiska vinterspelen kommer att pågå mellan den 7 och 23 februari.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.