“Fröken Snusk” till Melodifestivalen

publicerad 15 november 2023
- av Sofie Persson
Ur musikvideon för "Raggarbilar (Warra Warra)" med Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och Danjal.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Epadunk-artisten “Fröken Snusk”, känd för låtar som “Rid mig som en dalahäst” och “Strippa i ditt vardagsrum”, kommer att delta i Melodifestivalen 2024. Valet av artist väcker kritik mot programmet som traditionellt ses som familjevänligt.

Artisten gjorde sig känd under hösten 2022 med vulgära låtar som handlar om bland annat sex och fylla, där hon har ansiktet dolt av en rosa balaklava för att skydda sin identitet. I nuläget har artistens låtar över 65 miljoner strömningar på Spotify.

Hon var en av de allra första som fick besked om att hon kommit med, säger en källa till Schibstedtidningen Aftonbladet, som var först med att avslöja artistens medverkan.

På grund av musikens sexuella natur menar vissa inom branschen att det är förvånande att SVT väljer att ta in en sådan artist i ett familjevänligt program.

Jag vet inte riktigt hur SVT ska lösa det där på ett snyggt sätt. Det kommer absolut inte bli helt okomplicerat, säger en person med insyn i programmet till tidningen.

Besvikna tittare

En person som arbetar med programmet säger att det kan bli känsligt med tanke på artistens sexuella låtar, men att det ska bli “intressant”.

Det ska bli intressant att se vad hon gör för låt, SVT brukar ju vara känsliga och det här brukar ju vara väldigt mycket sex. Samtidigt vill man ju att Fröken Snusk ska göra det hon är känd för, inte nåt halvdant, för de artister som kompromissar så brukar inte lyckas så bra, säger personen.

Även Gunilla Persson kommer att delta Melodifestivalen 2024, och valet av de två artisterna gör att en del svenskar inte ens kommer att titta på programmet och skäms över att vara svenskar.

 

Andra artister som avslöjats är bland annat Lasse Stefanz, Smash into pieces, Samir och Viktor samt Marcus & Martinus. Melodifestivalen sänds lördag 3 februari 2024 på SVT.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!