”Frantzén” blir första svenska restaurang med tre Michelinstjärnor

publicerad 19 februari 2018
Björn Frantzén, mannen bakom Frantzén.

Restaurang Frantzén i centrala Stockholm får som första svenska restaurang någonsin tre av tre möjliga stjärnor i Michelinguiden.

Frantzén, som drivs av stjärnkocken Björn Frantzén, är belägen på Klara norra kyrkogata 26 på Norrmalm i Stockholm. Den slog upp dörrarna 2008 och är en av Sveriges mest åtråvärda restauranger.

Under måndagen höll bildäckstillverkaren Michelin, företaget bakom Michelinguiden, sin årliga utannonsering av sin restaurangguide.

Historia skrevs när restaurangen Frantzén fick tre stjärnor i Michelinguiden. Flera svenska restauranger har haft en och två stjärnor tidigare, men inte tre, som är det högsta möjliga betyget, förrän nu.

En jävligt bra måndag, sade Björn Frantzén när han tog emot priset, enligt SVT.

Danmark och Norge har varsin trestjärnig restaurang och nu kan Sverige tack vare Frantzén sälla sig till det trestjärniga sällskapet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.