Feministlobby rasar över Marilyn Monroe-staty

publicerad 23 juni 2021

  Statyn ”Forever Marilyn” som skildrar stjärnan i ett av hennes mest välkända scenögonblick ska återigen sättas upp i Palm Springs, Kalifornien. Detta har fått feministiska lobbyorganisationer att rasa, som menar att statyn symboliserar misogyni och sexism.

  Det är bland annat lobbyorganisationen Women’s March LA Foundation som rasar över att den åtta meter höga statyn ska återvända till Palm Springs. Man meddelar att man kommer att protestera på platsen och kräva att den tas bort.

  Enligt gruppen är statyn, som visar en scen från filmen ”The Seven Year Itch” från 1995, att betrakta som sexistisk och påstås ”främja misogyni”.

  – (Statyn är) designad för åskådare att gå in mellan benen titta upp under hennes kjol och ta en bild på hennes skrev och skinkor för skojs skull, hävdar gruppens ledare Jenn Carson och påstår vidare att statyn har gjort att Marilyn Monroe fortsätter att exploateras efter sin död på ett sexistiskt sätt.

  – Vi kräver att statyn tas bort. #metoomarilyn har ingen plats i Palm Springs, fortsätter hon.

  Trina Turk som bedriver aktivism i syfte att få statyn förflyttad lovar även hon att feminister kommer att dyka upp under invigningen på söndagen för att ”uttrycka sitt missnöje”.

  Statyn Forever Marilyn stod mellan 2012 och 2014 i just Palm Springs och har sedan dess flyttats till olika platser runt om i USA och är ett populärt turistmål. Statyns anhängare hoppas att den ska bidra till en ökad turism i staden efter den utdragna coronarepressionen då ekonomin gått mycket dåligt.

  Företrädare för turismindustrin i Palm Springs menar att statyn genererade turistintäkter för ”miljoner och miljoner dollar” i publicitet förra gången den ställdes ut på platsen och hjälpte på så sätt företag i hela staden.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!