Efter kritikstorm – sexföreställning för barn nedstängd

publicerad 25 april 2022
- av Sofie Persson

En barnsexualföreställning i England blev nyligen nedstängd efter hård kritik från rasande föräldrar. Över 38 000 skrev under för att stänga ner den ytterst kontroversiella föreställningen som innehöll nakenhet och som rekommenderades för femåringar.

I England valde Tobacco Factory Theaters att sätta upp en minst sagt utmanande föreställning för barn. Den kallades för The Family Sex Show och är skapad av teaterföretaget ThisEgg. Föreställningen beskrivs som en ”rolig och fånig föreställning om det plågsamt pinsamma ämnet sex, som utforskar namn och funktioner, gränser, samtycke, nöje, queerness, sex, kön och relationer” och har en åldersrekommendation på fem år trots att den innehåller sexuellt material.

Nu har föräldrar sagt ifrån och över 38 000 människor skrivit på en namninsamling för att stoppa den sexuellt inriktade föreställningen, rapporterar Daily Mail. Detta har gjort att arrangörerna nu valt att stänga ner evenemanget. ThisEgg hävdar att det beror på ”hot och överfall” mot både byggnaden och produktionen bakom samt att det endast handlade om en ”liten” grupp extremister som var emot den sexuella barnföreställningen.


Annonser:


I föreställningen uppmanades även barn att svara på frågor som: ”Vilken typ av saker rör du vid som får dig att känna dig varm och skön?” och de fick även rita könsdelar. ThisEgg försvarar innehållet och menar att ”om du känner din kropp hjälper det i sin tur att känna till dina rättigheter”.

Även om föreställningen är inställd har man valt att sätta upp produktionen för ”inbjudna gäster” vid en annan teater.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.