Drogade och utnyttjade kvinna – nu gör Bill Cosby comeback

publicerad 30 december 2022
- av Isac Boman
Bill Cosby saknar sin publik.

Den afroamerikanske komikern Bill Cosby som tidigare dömts till fängelse för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna – och anklagats för övergrepp av ytterligare ett 60-tal kvinnor, låter meddela att han är redo för comeback och planerar att ge sig ut på turné under 2023.

Det var 2018 som Cosby dömdes till ett flerårigt fängelsestraff för att vid minst tre tillfällen under 2004 ha drogat och sexuellt utnyttjat basketspelaren Andrea Constand. Domaren konstaterade att Cosby är att betrakta som en ”våldsam sexualförbrytare” och han uteslöts också ur Oscarsakademin och förlorade en stor del av sina kontrakt och plattformar.

Ytterligare ett 60-tal kvinnor har anklagat Cosby för våldtäkt och sexuella övergrepp genom åren och en civilrättslig domstol har också konstaterat att komikern även våldfört sig på en minderårig flicka på 1970-talet.

I en radiointervju meddelar den 85-årige Cosby, som släpptes ut ur fängelset 2021, att han under det kommande året hoppas kunna göra ”comeback” och åka på turnéer igen.

– När jag hämtat mig kommer jag att uppträda igen och vara den Bill Cosby min publik känner mig som.

Enligt komikern hoppas han kunna påbörja turnén under våren eller sommaren 2023 och han hävdar att ”det finns så mycket roligt att uppleva” i hans berättande.

Så sent som i december månad lämnade fem kvinnor in en stämningsansökan mot Cosby gällande sexuella övergrepp. Dessa ska ha inträffat under 1980- och 1990-talet när Cosby var på toppen av sin karriär. Ytterligare en kvinna som arbetat i Hollywood anklagar komikern för att ha våldtagit henne 1969.

Bill Cosby har förnekat alla anklagelser om sexuella övergrepp och hans advokat kallar stämningsansökningarna för ”oseriösa” och målsägandena som en del i en ”parad av anklagare”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!