Kultur

DN-skribent: Pewdiepie är rasist

Publicerad 11 september 2017

Pewdiepie, som egentligen heter Felix Kjellberg

Den populäre gamern Pewdiepie, som egentligen heter Felix Kjellberg, målas ut som rasist i Dagens Nyheter.

Pewdiepie driver världens i särklass mest besökta kanaler på Youtube, med över 57 miljoner prenumeranter, och har laddat upp tusentals videor på när han spelar spel och skämtar om olika saker.

I vintras valde The Walt Disney Company och Youtube att avbryta sina samarbeten med honom efter ett påstått antijudiskt skämt. Han har även inkluderat subtil kritik av feminism och politisk korrekthet i flera av sina videor. Nu attackeras han åter igen av etablissemanget.

Det var i en livesändning nyligen som Pewdiepie råkade säga ordet "nigger". Detta är ett bevis på att Pewdiepie är rasist, enligt Dagens Nyheters kulturskribent Greta Thurfjell som skrivet en artikel med rubriken "Hur länge ska Pewdiepie tillåtas tjäna pengar på att vara rasist?".

"Att han antagligen inte på förhand tänkt 'nu ska jag säga något rasistiskt' - eller ens 'nu ska jag säga något som retar upp', som verkar vara hans vanliga bortförklaring - ursäktar inte det där lättåtkomliga, självklara i hur han sedan säger det", skriver Thurfjell.

Pewdiepie har inte kommenterat de senaste medieattackerna mot honom. Efter att han i vintras pekades ut som antisemit för sitt skämt om judar valde han då att attackera medierna som han menade försökte att "minska hans inflytande". 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!