Dåliga tider för Stieg Larsson-förläggare

publicerad 21 januari 2014

Det brittiska bokförlaget Quercus försäljning dalar. Mycket beror på att allt färre människor läser den framlidne svenske författaren Stieg Larssons Milleniumtrilogi.

Quercus, som innehar de engelska rättigheterna för Larssons böcker, redovisade en storförlust på grund av dålig försäljning under julen. Förläggarens aktie halverades på Londonbörsen kort efter att man offentliggjort resultaten, rapporterar London Evening Standard.

Förlaget räknade inte med att försäljningen av Stieg Larssons böcker skulle dala så kraftigt. I Milleniumtrilogin ingår böckerna; Män som hatar kvinnorFlickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. De tre böckerna har även filmatiserats.

Det går desto ljusare för förlaget Bloomsbury som säljer Harry Potterböckerna. Bloomsbury redovisade att deras omsättning stigit med 20 procent under de senaste fyra månaderna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.