Brittiske mannen: “Jag är en koreansk kvinna”

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 22 maj 2022
- av Jan Sundstedt

Den brittiske internetkändisen Oli London berättar att han numera identifierar sig som en koreansk transsexuell kvinna – och kräver att omgivningen accepterar hans nya identitet som ett verkligt faktum. Londons ”rasbyte” har orsakat nya slag i det identitetspolitiska inbördeskriget där andra menar att han med detta ägnar sig åt“rasism” och “kulturell appropriering”.

31-årige London har länge varit besatt av sydkoreansk kultur och har flera gånger opererat sig i syfte att se ut som K-popartisten Jimin. Trots att han är en vit biologisk man med två brittiska föräldrar så hävdar han numera att han identifierar sig som en koreansk transsexuell kvinna och kräver att andra också betraktar honom som detta.

– Jag är korean och människor måste acceptera detta, hävdar han.

Biologiskt “könsbyte” är någonting som länge normaliserats och applåderats i vänsterliberala kretsar så som hbtq- och Priderörelsen. Att “byta” ras är däremot, åtminstone inte ännu, fullt lika accepterat. I en diskussion med en svart kvinna i den brittiska dokumentärserien Would You Rather? anklagas London för att genom sitt “rasbyte” ägna sig åt “kulturell appropriering” och att fantisera ihop sin etniska tillhörighet.

– Transraslighet existerar inte och jag anser att det är mycket mycket skadligt att påstå att det är möjligt att byta ras, kommenterar kvinnan.

– Jag kan inte sitta här och helt plötsligt säga att jag är en vit kvinna, fortsätter hon och menar att London med sin sitt rasliga ursprung som vit är “privilegierad” på ett sätt “icke-vita aldrig kan vara” och att det därför inte spelar någon roll vad han identifierar sig som.

Att vita ”byter ras” skadar också icke-vita minoriteter och är en form av “kulturell appropriering” som tar ifrån de icke-vita grupperna deras värde och förminskar dem, enligt kvinnan.

– Du är inte en koreansk man. Oavsett hur många operationer du genomgår och oavsett hur mycket estetik du anammar.

London hävdar dock att han visst är en koreansk kvinna och att ingen kan ta det ifrån honom.

– Med mina senaste operationer har jag experimenterat och upptäckt hur det är att vara en koreansk kvinna och nu känner jag mig redo att dela med världen att jag är en köns-flytande person (gender-fluid) som nu lever som en koreansk kvinna, berättar London.

 

 

Enligt egen utsago har London genomgått minst 18 operationer för att se ut som den sydkoreanske artisten Jimin och det är inte omöjligt att det blir fler kirurgiska ingrepp framöver. Han har även hunnit gifta sig med en utskuren kartongbit föreställandes just Jimin, men nu har de två genomgått skilsmässa.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!