Muhammed Ali betonade ofta det naturliga i att välja en partner ifrån sin egen folkgrupp

Muhammed Ali stod upp emot integrationen

Publicerad 4 juni 2016, uppdaterad kl. 8:29

Den legendariske boxaren Muhammed Ali har dött efter en längre tids sjukdom. Ali blev flerfaldig världsmästare i tungviktsboxning och var också etnopluralist och försvarare av rätten till och vikten av etniskt bevarande för både svarta, vita och asiater.

Muhammad Ali, född Cassius Marcellus Clay Jr den 17 januari 1942 i Louisville i Kentucky, USA, upptäcktes tidigt som en talang inom boxning. Han började sparras vid 12 års ålder och tog OS-guld i lätt tungvikt som 18-åring. Ali, som sedan kom att bli professionell tungviktsboxare, försvarade sin världsmästartitel sammanlagt 19 gånger och räknas allmänt som en av alla tiders främsta boxare och en av de mest berömda idrottsmännen i alla kategorier.

Ali var också en stark försvarare av rätten till och vikten av etniskt bevarande. Ali betonade integrationspolitikens motsägelser, särskilt mellan svarta och vita i det mångkulturella USA och menade att gud skapat olikheter mellan olika folk för att de ska bevaras och belyste att det var en naturlig drift hos sunda människor att vilja ha barn som liknar en själv.

Rätten till etniskt och kulturellt bevarande är en del av FN:s deklaration om mänskliga rättigheter som bland annat är instiftat för att skydda folkgrupper mot folkmord där såväl fysiskt angrepp som integration kan leda till detta faktum.

Ali avled under gårdagen 74 år gammal. Han led under sina sista år av Parkinsons sjukdom.

 

I en känd TV-intervju ifrån 1971 lyfter Muhammed Ali fram det naturliga i att välja en partner ifrån sin egen folkgrupp:

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend