Barnböcker allt mer präglade av vänsterradikal propaganda

publicerad 9 april 2021
- av Isac Boman

Den politiska kommentatorn Lauren Chen filmar när hon går runt i en bokbutik i USA för att visa hur intensiv den vänsterradikala propagandan faktiskt blivit i dagens läge och hur den riktas mot allt yngre barn. Påfallande ofta ligger fokus på en rasideologisk diskurs där vita barn utmålas som rasister och att svarta barn kan räkna med att behandlas illa av dessa.

I en av böckerna med titeln ”Denna bok är antirasistisk” ska barnen lära sig att den våldsbejakande svart makt-organisationen ”Black Lives Matters” är en positiv kraft och att barnen ska ”vakna upp” och engagera sig i den förment ”antirasistiska” kampen som i praktiken paradoxalt nog handlar om anti-vit rasism.

– Det är en liten bilderbok som i allt väsentligt lär unga barn att bli irriterande intersektionella aktivister, konstaterar Chen.


Annonser:


En annan bok bär titeln ”Antirasistisk bebis” och är riktad till mycket små barn och innehåller meningar som ”bebisar lär sig att att bli antingen rasister eller antirasister – det finns inga mellanting”. Vidare ska boken lära småbarnen hur de kan bli ”goda” antirasister och ta politisk ställning.

Chen visar också upp barnböcker där den ultrafeministiska profilen och tidigare HD-domaren Ruth Bader Ginsburg utmålas som någon slags hjältinna ska barnen ska se upp till och vilja bli som. I bokaffären har de ansvariga även satt upp en skylt där det står att ”framtiden är kvinnlig” och där man gör reklam för böcker av bland annat Kamala Harris, Greta Thunberg och där ”mångkultur” lyfts fram som ett ständigt tema.

Även på övriga avdelningar i bokaffären så domineras utbudet av så kallad ”woke” litteratur där feministiska profiler, transpersoner och icke-vita lyfts fram som föredömen och där det underliggande temat oftast är att läsaren ska matas med anti-vit rasism eller andra former av propaganda.

– Oavsett vad ämnet är så känns det som att du kan göra en hel bokserie om vad svarta personer gjort i just detta ämne.

– Jag blev ganska överraskad över att det fanns ”woke”-böcker i exakt varje ämne. Det var inte så att vi gick till avdelningen för ”raslig rättvisa”, det fanns verkligen i exakt varje avdelning och det fanns väldigt mycket på barnavdelningen, jag blev faktiskt överraskad, konstaterar hon.

Chen varnar också föräldrar för att det inte alltid är uppenbart på omslaget vilka barnböcker som innehåller propaganda och att föräldrar noga bör gå igenom och läsa de böcker som de sedan ger till sina barn.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.